REZULTATE BAC 2016 TOAMNA. Doar 24% dintre elevi au promovat examenul. Judetele cu cele mai slabe rezultate

×
Codul embed a fost copiat

REZULTATE BAC 2016 TOAMNA. Dezastruoase, asa sunt rezultatele sesiunii de toamna a Bacalaureatului. Doar 24% dintre cei prezenti la examen au reusit sa obtina o medie de promovare.

REZULTATE BAC 2016 TOAMNARezultatele au fost afisate pe EDU.RO. VEZI AICI CE NOTA AI LUAT

Cele mai slabe rezultate s-au inregistrat la marginea Capitalei, in judetul Ilfov, unde rata de promovare a fost de 12 procente.

Listele au fost pline cu note de 1,2 sau 3. Unii candidati nici nu au avut curajul sa le vada. Au mers parintii in locul lor.

Rata de promovare a fost similara cu cea de anul trecut: 24%, fata de 24,01% in 2015. Din numarul total al candidatilor prezenti au promovat 8290. 6000 dintre acestia provin din actuala promotie, iar restul sunt din cele anterioare.

Citește și
elevi
Perle la Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna. "Ion Barbu nu a scris prea mult despre lume, mai multe despre animale"
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Rezultatele slabe la nivel national nu sunt surprinzatoare daca tinem cont de ceea ce declarau unii candidati la examen.

Cele mai slabe rezultate s-au inregistrat in judetul Ilfov, unde rata de promovare a fost de 12,65%. Urmeaza judetele Gorj, Giurgiu, Satu Mare si Suceava. In schimb, in topul judetelor fruntase se afla Alba, cu o rata de 35,27%, Neamt, Iasi, Brasov, Caras Severin si Botosani.

Exista si tineri care ne arata ca Bacalaureatul nu este chiar o misiune imposibila.

Contestatiile raman ultima speranta in acest an.

Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 1 septembrie. Pentru sustinerea examenului in a doua sesiune a Bacalaureatului s-au inscris 42.261 de absolventi de liceu, dintre acestia 27.848 din promotia curenta, iar 14.413 din seriile anterioare.

UPDATE 15:00 Ministerul Educatiei: Rata de promovare in a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 este de 24%

Rata de promovare inregistrata in sesiunea august-septembrie a examenului national de Bacalaureat 2016 este de 24%, inferioara cu 0,1% ratei de promovare din aceeasi sesiune a anului trecut (24,1%).

Astfel, au promovat 8.290 (24%) de candidati dintr-un total de 34.577 de candidati prezenti. in functie de anul scolar in care au absolvit studiile liceale, 6.156 de candidati promovati provin din promotia 2015-2016 (26,6%, rata de reusita din totalul celor prezenti), iar 2.134 de candidati provin din promotiile anterioare (18,6%, rata de reusita).

Din totalul celor 42.297 de candidati inscrisi, s-au prezentat 34.577 de candidati (23.100 din promotia 2015-2016 si 11.477 din promotiile anterioare). Precizam ca 7.720 de candidati au absentat, in timp ce 26.195 de candidati au fost declarati respinsi (16.904 din promotia curenta si alti 9.291 din promotiile anterioare). Au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda 92 de candidati. Acestia nu se vor putea inscrie la urmatoarele doua sesiuni ale Bacalaureatului. Nu s-a inregistrat nicio medie de 10.

Procente de promovare peste 30% s-au inregistrat in judetele Alba (35,27%), Neamt (32,56%), Iasi (31,95%), Brasov (31,57%), Caras-Severin (30,55%) si Botosani (30,25%). Rata de promovare in Capitala este de 20,27%. Judetele in care rata de reusita s-a situat sub 20% sunt Ilfov (12,65%), Gorj (16,30%), Giurgiu (16,80%), Satu Mare (19,46%) si Suceava (19,82%).

Precizam ca media minima de promovare a examenului este 6, iar nota minima pentru fiecare disciplina este 5. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidatilor prezenti, incluzand in aceasta categorie si candidatii eliminati.

UPDATE Procentul de promovare la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este de aproape 23% inainte de contestatii in Tulcea, usor mai scazut decat cel de anul trecut, potrivit Inspectoratului Scolar Judeţean (ISJ) Tulcea.

Din cei 360 de absolventi ai clasei a XII-a din judetul Tulcea care au participat la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, conform inspectorului general al ISJ, Mihai Stroe, 82 au obtinut note de trecere, gradul de promovare fiind de 22,78%.

Cea mai mare medie obtinuta la acest examen a fost 8,10.

Conform ISJ, gradul de promovare a celei de a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat de anul trecut a fost de 23,38% inainte de contestatii.

REZULTATE BAC 2016 TOAMNA. Prezenta de 80,69% la ultima proba. 26 de candidati, eliminati

Rata de prezenta la ultima proba a sesiunii a doua a Bacalaureatului - cea la alegere a profilului - a fost de 80,69%, 26 de candidati fiind eliminati pentru tentativa de frauda.

Potrivit unui comunicat al MENCs, la ultima proba scrisa din cadrul sesiunii august - septembrie 2016 a examenului national de Bacalaureat, proba la alegere a profilului si specializarii - E)d), au participat 21.306 candidati (din totalul de 26.406 de candidati inscrisi pentru a o sustine).

''Rata de prezenta s-a situat la 80,69%. 26 de candidati au fost eliminati pentru tentativa de frauda. Nu s-au prezentat 5.074 de candidati. Precizam ca alti 15.855 de candidati au solicitat recunoasterea in sesiunea curenta a notelor obtinute la proba E)d) in sesiuni anterioare, conform reglementarilor in vigoare", se arata in comunicat.

REZULTATE BAC 2016 TOAMNA. Candidatii la cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat luni, la proba scrisa de limba si literatura romana, la primul subiect cerinte pe baza unor texte de Mircea Eliade sau Gib Mihaescu.

Absolventii de liceul filiera teoretica - profil real si cei de la filiera vocationala au avut de rezolvat la primul subiect cerinte pe baza textului "Noaptea de Sanziene" de Mircea Eliade. La subiectul al II-lea candidatilor li s-a cerut sa scrie un text de tip argumentativ de 150 - 300 de cuvinte despre rolul comunicarii in relatiile de prietenie.

Ultimul subiect a fost de redactare a unui eseu de 600 - 900 de cuvinte in care sa fie prezentate tema si viziunea despre lume intr-un text poetic apartinand lui Mihai Eminescu, lui Lucian Blaga sau lui Nichita Stanescu.

Absolventii de liceu filiera teoretica - profilul umanist si filiera vocationala - profilul pedagogic au avut de rezolvat la primul subiect cerinte pe baza textului "Bordeiul din rezerva" de Gib I. Mihaescu.

La cel de-al doilea subiect candidatii au avut de scris un text de tip argumentativ de 150 - 300 de cuvinte despre rolul emisiunilor culturale in societatea actuala, iar la ultimul subiect li s-a cerut sa redacteze un eseu de 600 - 900 de cuvinte in care sa prezinte tema si viziunea despre lume intr-un text poetic apartinand lui Tudor Arghezi sau lui Ion Barbu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamna. Proba scrisa a profilului, la Istorie sau Matematica
BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamna. Proba scrisa a profilului, la Istorie sau Matematica

BACALAUREAT 2016 - sesiunea de toamna - continua miercuri cu proba obligatorie a profilului.

Perle la Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna.
Perle la Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna. "Ion Barbu nu a scris prea mult despre lume, mai multe despre animale"

Bacalaureatul se dovedeste un examen dificil pentru absolventii de liceu si in sesiunea de toamna. Dupa o vara incinsa in care s-au impartit intre meditatii si mare, tinerii au dat peste poeziile lui Eminescu sau Arghezi.

BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamna. SUBIECTE si BAREME la proba scrisa la limba romana
BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamna. SUBIECTE si BAREME la proba scrisa la limba romana

BACALAUREAT 2016 - sesiunea de toamna - continua luni cu proba scrisa la limba si literatura romana

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.