BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamna. Proba scrisa a profilului, la Istorie sau Matematica

×
Codul embed a fost copiat

BACALAUREAT 2016 - sesiunea de toamna - continua miercuri cu proba obligatorie a profilului.

A treia proba scrisa – cea obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematica - din a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este programata pentru miercuri, potrivit calendarului aprobat de MENCS. SUBIECTE si BAREME BAC 2016, SESIUNEA DIN TOAMNA, vor aparea aici.

Un tanar care iesise destul de "sifonat" dupa proba de luni la limba si literatura romana spune ca la matematica a fost si mai rau. “Teroare! Aparent, la ce am vazut prin sala, cel mai greu a fost sa-ti scrii numele fara sa gresesti."

Un alt candidat insotit de mama lui a ajuns abia la ora 11, disperat ca a ratat examenul. Mama adolescentului spune ca nu a stiut unde se sustine examenul. " Nu s-a anuntat nimic si acuma trebuie sa venim aici la inspectorat aici la Pitesti.”

Un candidat a picat pana acum de doua ori la matematica. La cinci ani dupa ce a terminat liceul s-a gandit sa isi incerce din nou norocul. "Destul de grele, va dati seama ca de cinci ani nu am mai facut niciun exercitiu... am venit doar asa sa fac prezenta si aia e! Ce-o vrea Dumnezeu”, spune el.

Citește și
klaus iohannis
Pentru prima data dupa 1990, avem sub 100.000 de absolventi de liceu cu diploma de BAC. Solutia presedintelui Iohannis

Nici cei care abia au terminat liceul nu au fost neaparat mai inspirati.
 

Vineri este programata ultima proba a examenului - cea la alegere a profilului si specializarii.

Pentru sustinerea examenului in a doua sesiune a Bacalaureatului s-au inscris 42.261 de absolventi de liceu, dintre acestia 27.848 din promotia curenta, iar 14.413 din seriile anterioare. In prima sesiune a examenului de Bacalaurat au fost declarati respinsi 41.037 de candidati, din toate promotiile.

BACALAUREAT 2016 sesiunea de toamna. Programul probelor
Candidatii vor sustine vineri ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii, la una dintre disciplinele Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

Primele rezultate vor fi afisate in 29 august, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi, pana la ora 20.00, pot fi depuse contestatiile. Dupa solutionarea contestatiilor, rezultatele finale vor fi afisate in 1 septembrie.

 

Bacalaureat 2016 – sesiunea de toamna. Calendar BAC 2016, sesiunea august-septembrie 2016

18 – 22 iulie 2016 Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen
16-17 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
16-17 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
17-19 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
18-19 august 2016 Evaluarea competentelor digitale – proba D
22 august 2016 Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
23 august 2016 Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
24 august 2016 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
26 august 2016 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
29 august2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16,00) si depunerea contestatiilor (orele 16,00 – 20,00)
30 – 31august 2016 Rezolvarea contestatiilor
1 septembrie 2016 Afisarea rezultatelor finale
Rezultate Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna: Primele note vor fi afisate pe 29 august

Conform calendarului, primele REZULTATE BACALAUREAT 2016, sesiunea august-septembrie 2016, vor fi afisate pe 29 august. In aceeasi zi, in intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Intre 30 – 31 august 2016 urmeaza sa fie rezolvate contestatiile, iar rezultatele finale vor fi facute publice in data de 1 septembrie.
Ce reguli trebuie sa respecte candidatii la Bacalaureat pentru a nu fi eliminati din examen

Candidatii care sustin Bacalaureatul nu pot intra in salile de examen cu manuale, dictionare, notite si insemnari care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul si de comunicare. Ghiozdanele, posetele, sacose vor fi lasate de candidati intr-o sala de depozitare stabilita de comisia de bacalaureat. Cei care refuza sa lase aceste obiecte in sala stabilita, nu vor fi primiti in examen.

Candidatii care vor fi prinsi ca au asupra lor manuale, dictionare, culegeri, memoratoare, rezumate, ciorne, telefoane mobile, casti audio, mijloace de comunicare ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare vor fi eliminati din examen, indiferent daca le-au folosit sau nu si indiferent daca au fost introduse de acestia sau de alti candidati, de cadre didactice din comisie ori de alte persoane.

In cazul fraudei sau a tentativei de frauda, candidatii sunt eliminati din examen, nu mai pot participa la probele urmatoare si nu mai au posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Candidati eliminati din examen pentru frauda sau tentative de frauda nu mai pot participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat se desfasoara doar in salile in care sunt camere de supraveghere video functionale. Si in salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si in salile in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise vor fi camere de supraveghere.

La probele scrise, comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen, dupa incheierea testarii. Daca intr-o scoala in care se sustine Bacalaureatul sunt constatate nereguli, fraude sau tentative de frauda ori daca exista sesizari, verificarea se va face pentru inregistrarile video din toate salile de examen din acea unitate.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Perle la Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna.
Perle la Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna. "Ion Barbu nu a scris prea mult despre lume, mai multe despre animale"

Bacalaureatul se dovedeste un examen dificil pentru absolventii de liceu si in sesiunea de toamna. Dupa o vara incinsa in care s-au impartit intre meditatii si mare, tinerii au dat peste poeziile lui Eminescu sau Arghezi.

Pentru prima data dupa 1990, avem sub 100.000 de absolventi de liceu cu diploma de BAC. Solutia presedintelui Iohannis
Pentru prima data dupa 1990, avem sub 100.000 de absolventi de liceu cu diploma de BAC. Solutia presedintelui Iohannis

Pentru prima data dupa 1990, anul acesta avem sub 100.000 de absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat. Este semnalul de alarma tras de fostul ministru al Educatiei, Sorin Campeanu, prezent la un eveniment la Galati.

Primaria Capitalei vrea sa ii premieze pe elevii care obtin media 10 la Evaluare Nationala si Bacalaureat. Suma oferita
Primaria Capitalei vrea sa ii premieze pe elevii care obtin media 10 la Evaluare Nationala si Bacalaureat. Suma oferita

Cine are carte, are parte. Asa s-au gandit si membrii Consiliului General al Capitalei, cand au aprobat infiintarea evenimentului "Gala Premiantilor".

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.