BACALAUREAT 2016, sesiunea de toamna. Proba scrisa a profilului, la Istorie sau Matematica


Ultimul update: Sambata 27 August 2016 07:05
Data publicarii: Miercuri 24 August 2016 11:14
Categorie: Bacalaureat 2018

BACALAUREAT 2016 - sesiunea de toamna - continua miercuri cu proba obligatorie a profilului.

A treia proba scrisa – cea obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematica - din a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este programata pentru miercuri, potrivit calendarului aprobat de MENCS. SUBIECTE si BAREME BAC 2016, SESIUNEA DIN TOAMNA, vor aparea aici.

Un tanar care iesise destul de "sifonat" dupa proba de luni la limba si literatura romana spune ca la matematica a fost si mai rau. “Teroare! Aparent, la ce am vazut prin sala, cel mai greu a fost sa-ti scrii numele fara sa gresesti."

Un alt candidat insotit de mama lui a ajuns abia la ora 11, disperat ca a ratat examenul. Mama adolescentului spune ca nu a stiut unde se sustine examenul. " Nu s-a anuntat nimic si acuma trebuie sa venim aici la inspectorat aici la Pitesti.”

Un candidat a picat pana acum de doua ori la matematica. La cinci ani dupa ce a terminat liceul s-a gandit sa isi incerce din nou norocul. "Destul de grele, va dati seama ca de cinci ani nu am mai facut niciun exercitiu... am venit doar asa sa fac prezenta si aia e! Ce-o vrea Dumnezeu”, spune el.

Nici cei care abia au terminat liceul nu au fost neaparat mai inspirati.
 

Vineri este programata ultima proba a examenului - cea la alegere a profilului si specializarii.

Pentru sustinerea examenului in a doua sesiune a Bacalaureatului s-au inscris 42.261 de absolventi de liceu, dintre acestia 27.848 din promotia curenta, iar 14.413 din seriile anterioare. In prima sesiune a examenului de Bacalaurat au fost declarati respinsi 41.037 de candidati, din toate promotiile.

BACALAUREAT 2016 sesiunea de toamna. Programul probelor
Candidatii vor sustine vineri ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii, la una dintre disciplinele Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

Primele rezultate vor fi afisate in 29 august, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi, pana la ora 20.00, pot fi depuse contestatiile. Dupa solutionarea contestatiilor, rezultatele finale vor fi afisate in 1 septembrie.

 

Bacalaureat 2016 – sesiunea de toamna. Calendar BAC 2016, sesiunea august-septembrie 2016

18 – 22 iulie 2016 Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen
16-17 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
16-17 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
17-19 august 2016 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
18-19 august 2016 Evaluarea competentelor digitale – proba D
22 august 2016 Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
23 august 2016 Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
24 august 2016 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
26 august 2016 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
29 august2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16,00) si depunerea contestatiilor (orele 16,00 – 20,00)
30 – 31august 2016 Rezolvarea contestatiilor
1 septembrie 2016 Afisarea rezultatelor finale
Rezultate Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna: Primele note vor fi afisate pe 29 august

Conform calendarului, primele REZULTATE BACALAUREAT 2016, sesiunea august-septembrie 2016, vor fi afisate pe 29 august. In aceeasi zi, in intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Intre 30 – 31 august 2016 urmeaza sa fie rezolvate contestatiile, iar rezultatele finale vor fi facute publice in data de 1 septembrie.
Ce reguli trebuie sa respecte candidatii la Bacalaureat pentru a nu fi eliminati din examen

Candidatii care sustin Bacalaureatul nu pot intra in salile de examen cu manuale, dictionare, notite si insemnari care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul si de comunicare. Ghiozdanele, posetele, sacose vor fi lasate de candidati intr-o sala de depozitare stabilita de comisia de bacalaureat. Cei care refuza sa lase aceste obiecte in sala stabilita, nu vor fi primiti in examen.

Candidatii care vor fi prinsi ca au asupra lor manuale, dictionare, culegeri, memoratoare, rezumate, ciorne, telefoane mobile, casti audio, mijloace de comunicare ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare vor fi eliminati din examen, indiferent daca le-au folosit sau nu si indiferent daca au fost introduse de acestia sau de alti candidati, de cadre didactice din comisie ori de alte persoane.

In cazul fraudei sau a tentativei de frauda, candidatii sunt eliminati din examen, nu mai pot participa la probele urmatoare si nu mai au posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Candidati eliminati din examen pentru frauda sau tentative de frauda nu mai pot participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat se desfasoara doar in salile in care sunt camere de supraveghere video functionale. Si in salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si in salile in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise vor fi camere de supraveghere.

La probele scrise, comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen, dupa incheierea testarii. Daca intr-o scoala in care se sustine Bacalaureatul sunt constatate nereguli, fraude sau tentative de frauda ori daca exista sesizari, verificarea se va face pentru inregistrarile video din toate salile de examen din acea unitate.

VIDEO PROTVPLUS.RO