A inceput sesiunea de toamna BACALAUREAT 2016. Ce i-a promis mama acestui tanar daca ia examenul

×
Codul embed a fost copiat

BACALAUREAT 2016. Cu speranta ca norocul le va surade acum peste 42 de mii de absolventi de liceu au inceput marti sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat.

O parte dintre ei sunt la prima incercare pentru ca in vara nu au putut da examenul din cauza corijentelor. Ceilalti nu l-au luat. Dupa proba de la "romana oral", multi au marturisit ca n-au invatat nimic toata vara.

Mihai recunoaste cu nonsalanta ca a venit la examen doar pentru ca l-a trimis "mamica", nu pentru ca s-ar fi pregatit.

Stefan Mihai Alexandru, absolvent: "Am luat permisul si am devenit un copil golan. Dar acum m-am cumintit. Dar nu am invatat. Am fost la mare, la munte, peste tot, m-am plimbat. Mi-a promis mamica ca o sa-mi schimbe masina daca iau BAC-ul, dar daca n-am invatat."

Si prietenul lui Mihai, care vrea sa se faca fotbalist, povesteste ca distractia a fost mai importanta decat invatatul.

Citește și
elevi
Mii de elevi care au picat Bacalaureatul "vaneaza" acum ajutorul de somaj: "Si cu bac, si fara bac, tot la mare mergem"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Alexandru Grigore, absolvent de liceu: "Erau pocaiti aia care au stat acasa sa invete si sa nu se distreze.
Reporter: Ce ti-a picat?
Alexandru Grigore: Lucian Blaga.
Reporter: Ce anume?
Alexandru Grigore: Sa zic ceva despre el, dar nu prea am stiut si mi-a dat acolo d-ala mediu."

Altor tineri, in schimb, parintii le-au platit meditatii pe timp de vara, doar-doar or invata ceva.

Macar noroc sa fie acolo unde cunostintele lipsesc. Un baiat nici macar nu si-a adus aminte subiectele la iesirea din sala de examen.

Absolvent: A picat tipul de text, opinia despre un text si cam atat mai retin...
Reporter: Despre ce text?
Absolvent: Ceva de genul, un virus hiperbolic, nu mai retin.

Probele scrise incep pe 22 august cu limba si literatura romana. Urmeaza pe 24 august proba obligatorie a profilului, iar pe 26 cea la alegere. Primele rezultate vor fi afisate pe 29 august. In aceeasi zi vor putea fi depuse si contestatiile. Iar rezultatele finale vor fi date pe 1 septembrie.

 

Dintre cei 42.261 de absolventi de liceu inscrisi, 27.848 provin din promotia curenta, iar 14.413 din seriile anterioare. De asemenea, 39.815 de candidati au absolvit o forma de invatamant la zi, 1.027 - la seral, iar 1.419 - la frecventa redusa. In prima sesiune au fost declarati respinsi 41.037 de candidati (toate promotiile).

Ministerul a mentionat ca subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sustinerea tuturor probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea; obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

Nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.

Examinarile scrise din a doua sesiune incep luni, 22 august, cu proba la Limba si literatura romana si continua marti, 23 august, cu proba Limba si literatura materna, respectiv miercuri, 24 august, cu proba obligatorie a profilului. Testele scrise se incheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului si specializarii. Afisarea primelor rezultate (pana la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00) vor avea loc pe 29 august, iar afisarea rezultatelor finale este programata pentru data de 1 septembrie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
La ce facultate a fost admisa eleva-mamica din Vaslui, care a luat 9,96 la BAC.
La ce facultate a fost admisa eleva-mamica din Vaslui, care a luat 9,96 la BAC. "Nu ma asteptam la un rezultat atat de bun"

 Maria Elisa Palimaru, eleva din Vaslui care a reusit sa ia 9,96 la BAC, desi a nascut in ultimul an de liceu, a intrat la Facultatea de Drept de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, la buget.

Mii de elevi care au picat Bacalaureatul
Mii de elevi care au picat Bacalaureatul "vaneaza" acum ajutorul de somaj: "Si cu bac, si fara bac, tot la mare mergem"

Aproape 6.900 de tineri care au absolvit liceul in iunie si-au depus deja actele la agentiile pentru ocuparea fortei de munca. Majoritatea vaneaza indemnizatia de somaj, 250 de lei pe luna.

Liceul in care niciun elev nu a luat Bacalaureatul in ultimii 6 ani. Explicatia directoarei pentru rezultatele dezastruoase
Liceul in care niciun elev nu a luat Bacalaureatul in ultimii 6 ani. Explicatia directoarei pentru rezultatele dezastruoase

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2016. Sambata la pranz au fost afisate notele finale de la Bacalaureat dupa rezolvarea contestatiilor, iar la nivel national, rata de promovare a crescut cu 1,4 procente.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.