La ce facultate a fost admisa eleva-mamica din Vaslui, care a luat 9,96 la BAC. "Nu ma asteptam la un rezultat atat de bun"

Ultima actualizare: 31-07-2016 08:14
Maria Palimaru

 Maria Elisa Palimaru, eleva din Vaslui care a reusit sa ia 9,96 la BAC, desi a nascut in ultimul an de liceu, a intrat la Facultatea de Drept de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, la buget.

 Absolventa celui mai titrat liceu din Vaslui, Maria Elisa Palimaru este considerata de profesori surpriza placuta a examenului de Bacalaureat din acest an, dupa ce a obtinut media 9.96 si s-a clasat a treia pe judet, fiind surclasata doar de doua eleve care au obtinut zece pe linie, scrie Adevarul.ro.

Absolventa a profilului stiinte Sociale, la Liceul ”Mihail Kogalniceanu” din Vaslui, Maria a fost notata la Bacalaureat cu 9.90 la Limba Romana, 10 la Istorie si 10 la Geografie.

Cu media 9.96, Maria Palimaru si-a intrecut multi dintre colegii olimpici, iar performanta ei, spun profesorii, este cu atat mai mare cu cat, a reusit sa se mobilizeze exemplar dupa un an nu tocmai usor. In ultimul an de liceu, Maria a devenit mama unei fetite. si-a continuat studiile, avand alaturi familia care a sustinut-o neconditionat.

Acum, Maria Elisa Palimaru a dat admiterea la Drept, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, si a iesit pe locul 16 din 706 candidati, cu media 9,38.

"Nu ma asteptam la un rezultat atat de bun, avand in vedere ca m-am decis tarziu sa dau admitere la Drept si am avut la dispozitie doar o saptamana sa invat. Alegerea Facultatii de Drept am facut-o in ultimul moment, dar nu am renuntat la pasiunea mea, istoria, deocamdata e in standby. Am decis sa studiez dreptul, pentru ca ma avantajeaza mai mult, pentru planurile mele de viitor", a declarat Maria pentru Mediafax.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO