BACALAUREAT 2014. Elevii, impartiti de matematica intre "a fost prea usor, iau 10" si "nu stiu ce a picat, nu stiu ce sa zic"

Ultima actualizare: 05-07-2014 07:17

Liceenii au sustinut miercuri cea mai dificila proba a bacalaureatului, matematica, iar cei de la profilul umanist au dat examen la istorie. Multi sustin ca subiectele au fost usoare si puteau fi rezolvate si de cei care nu au facut meditatii.

La Arad, un tanar era sa ajunga la spital din cauza unui dispozitiv de copiere, pe care nu a mai putut sa il scoata din ureche.

Antonius, seful de promotie al Colegiului Caragiale din Bucuresti, e la fel de fericit ca in ziua defilarii. Atunci era bucuros ca a terminat liceul. Miercuri a iesit victorios de la examen, dupa ce a rezolvat toate subiectele.

"Au fost cele mai usoare subiecte pe care le-am primit vreodata la matematica, iau 10!"

La fel crede si acest elev care si-ar fi dorit ca examenul sa fie mai dificil. "Am facut un an si jumatate meditatii ca sa primesc aceste exercitii pe care le rezolvai si cu doua ore de pregatire."

Florentina, in schimb, da a treia oara proba de matematica. "A fost destul de greu, la fel ca in ceilalti ani".

"Ce ti-ai dat si ce-ai scris" a fost intrebarea adresata unui alt elev. "Nu stiu, nu stiu ce sa zic. Mi-ai pus o intrebare, nu capcana, incat sa ma faci sa ma incurc".

Incurcati de subiecte au fost si unii candidati care au sustinut proba de istorie. "N-am putut nici sa ma intorc. N-am putut nici sa respir!", a strigat o tanara.

"Nu am facut cat trebuie, pentru ca m-am emotionat foarte tare la inceput. Si apoi n-am mai putut sa ma concentrez, am uitat ceea ce mi-am adus aminte dupa ce-am iesit", a mai comentat o eleva. 

Chiar daca ar fi preferat altceva, Alexandru spune ca s-a descurcat si cu subiectul primit. "Sa fiu putin subiectiv, m-astept sa primesc peste 9".

Au existat si incidente. La Arad, un elev a fost cat pe ce sa ajunga la spital, dupa ce profesorii l-au prins cu o casca de copiat in ureche. Tanarul avea si un pix cu camera video, care l-a dat de gol.

''In 10 minute a cerut voie de 3 ori la toaleta si avea cu el pixul pe care nu-l folosea la scris. A recunoscut ca are camera video si ca voia sa transmita in afara subiectele si apoi sa primeasca rezolvarile'', explica presedintele comisiei de BAC.

Vineri urmeaza ultima proba la alegere din materiile de profil. 

Vezi si: BAREM BACALAUREAT 2014. Baremele INTERACTIVE de corectare la matematica si istorie

Vezi si: SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Subiecte si barem matematica si istorie

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO