Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 9 decembrie 2023: Cel mai frumos e la munte. Temperaturile din țară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi astăzi doar pe la munte vedem soarele. În rest, găsim atmosferă închisă, cu înnorări, ceață dimineața, precipitații mixte slabe și condiții de polei.

Vremea rămâne rece în centru și în nord-est, iar maximele pleacă de la minus 2 grade în jumătatea nordică a Moldovei și ajung la 7 grade în sudul Banatului.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe-aici se anunță o zi cam mohorâtă: nu vedem soarele, iar vântul are intensificări și suflă cu până la 50 de km/h pe litoral. Temperaturile se opresc la 4 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem aproape aceeași situație: cer acoperit, condiții de ceață și maxime de până la 4 grade în termometre - valori apropiate de normalul perioadei.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim tot înnorări persistente, dar și ceață - la începutul zilei. Pe-aici vremea se menține rece: doar pe la Piatra Neamț se ating cu greu 2 grade, însă vor fi zone în care temperaturile nu trec de minus 2 grade.

Citește și
Ploi
Vremea azi, 6 decembrie. Înnorări și precipitații în majoritatea zonelor țării, în ziua de Sfântul Nicolae

Atmosferă închisă avem și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. E posibil să apară și ceața, dar și ceva precipitații mixte. Pe alocuri s-ar putea să se formeze polei. După prânz vor fi cel mult 3 grade în termometre.

În ținuturile vestice o să fie ceva mai cald, mai ales în sudul Banatului, pe la Reșița, pe unde se ating 7 grade. Nici pe-aici nu vedem soarele și sunt condiții de ceață, precipitații slabe și polei.

În Transilvania găsim vreme rece și maxime de 4 grade în sudul și în estul provinciei. Doar pe la munte avem atmosferă plăcută, cu soare și câțiva nori. În rest, domină vremea închisă și e posibil să avem ceață persistentă.

În Oltenia, temperaturile urcă până la 5 grade - valori normale pentru această perioada. Aspectul vremii, însă, lasă de dorit: avem înnorări pe tot parcursul zilei, pe spații mici apar precipitații slabe, mixte și s-ar putea să se formeze polei.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice: nori, poate niște ceață în prima parte a zilei și, din când în când, poate că apar și niște precipitații. Maximele se opresc la 5 grade.

Vremea la București

În București cerul rămâne acoperit. E posibil să avem și ceață în timpul zilei, asociată, trecător, cu burniță. Maxima ajunge la 3 grade. La noapte se lasă din nou ceața, iar minimele ating minus 2 grade în centrul orașului și minus 5 grade la periferie.

Vremea la munte

La munte avem vreme frumoasă. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, vântul nu pune probleme și temperaturile din stațiuni cresc față de ziua trecută.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult