Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România, între vijelii și caniculă. Furtuni și grindină marţi în peste jumătate din ţară, val de căldură miercuri. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vreme instabilă, valabilă pe tot parcursul zilei în mai mult de jumătate din ţară.

 Cod galben de instabilitate atmosferică

Conform prognozei de specialitate, în intervalul orar 12:00 - 23:00, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul şi centrul Moldovei şi cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, care se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55 - 70 km/h), vijelii, căderi de grindină şi descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15 - 25 l/mp şi, izolat, de peste 30 - 40 l/mp.

Meteorologii precizează că fenomene similare se vor semnala pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. 

Citește și
Furtuna
Furtună puternică în România. Este Cod roșu de vijelii și grindină de dimensiuni mari
Cod galben de temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat

În intervalul 12 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 21, în Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult