Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Averse torențiale și grindină în zece județe, până joi dimineața. ANM a prelungit și avertizarea de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, a atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.

Astfel, în intervalul 26 iunie, ora 13:00 - 27 iunie, ora 6:00, în jumătatea vestică a Olteniei, în Banat, Crişana şi vestul Transilvaniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali vor fi averse torenţiale, intensificări ale vântului (cu rafale în general de 50 - 70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25 - 35 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionare sunt: Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş.

De asemenea, un cod galben de caniculă a fost emis pentru miercuri în mai multe județe din sudul țării, până în Banat.

Meterologii anunță val de căldură persistent și în extindere, disconfort termic ridicat.

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult