Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Totul e alb.” Temperaturi acceptabile în stațiunile de la munte, numai bune pentru schi

Your browser doesn't support HTML5 video.

La munte a fost o zi grozavă cu zapadă multă, cer senin și temperaturi acceptabile. În Poiana Brașov s-au format cozi uriașe la instalațiile de trasport pe cablu.

Turiștii au așteptat însă răbdatori știind ce peisaj și distracție vor găși sus, pe Masivul Postăvaru. Și alte pârtii din țară au fost pline de oamenii fericiți că pot să alunece pe stratul perfect de zăpadă.

La minus 5 grade Celsius, ca să se încălzească, mulți turiști au venit să danseze la o petrecere cu DJ. Turiști: „Nu știm să schiem, dar ne place să petrecem. Ne-am distrat foarte frumos.”

Aproximativ 400 de oameni erau în acest timp la gondolă. Dar nu au așteptat prea mult până când au ajuns la zăpadă. Pârtiile au fost pline de schiori, dar și de plimbăreti veniți doar să admire peisajul de poveste. Turist: „Este prima mea zi de schi, sper să mă descurc și să nu mor.” Turist: „E perfect. Vremea e perfectă, zăpada e perfectă, o zi perfectă.” Brazii încărcați cu zapadă, cerul senin și munții maiestuoși din fundal au asigurat cadrul perfect pentru o fotografie memorabilă de la munte. Peisaje de vis și zăpadă din plin găsim și în Păltiniș. Un schi-pass pentru o zi costă 105 de lei pentru adult, 85 pentru copii. O oră de schi cu instructor costă de la 150 de lei.

Bărbat: „E frumos, ne place mișcarea și ne bucurăm să vedem oameni care încearcă astfel de sporturi.”

Citește și
ski
A început sezonul taberelor de ski pentru copii: zăpadă, distracție și aventură. Cât costă un astfel de sejur

Cei mai curajoși sportivi s-au întrecut pe un traseu cu obstacole: trambuline și valuri de zăpadă.

Copil: „E și ușor dacă te prinzi, e distractiv. Reporter: Se învață greu? Copil: Cât de cât și mă simt bine."

Snowboarder: „Ești în natură, totul e alb, nu te murdăești. Sărim, ne dăm un pic de frică amestecată cu adrenalină, dar când ai trecut peste ai o fericire!”

Administratorii pârtiilor din Păltiniș anunță și pentru weekendurile următoare concursuri de freestyle, concursuri pe nocturnă, dar și întreceri cu săniuțe sau chiar biciclete prin zăpadă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult