Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Apare o nouă stațiune pe litoralul românesc, construită după modelul grecesc. „Este un nisip bun pentru plajă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ar putea apărea o nouă stațiune pe litoralul românesc. Niște dezvoltatori străini s-au arătat interesați să investească în Agigea.  

Totul după ce în localitate s-a construit de la zero o plajă de peste 12.000 de metri pătrați. Între timp, primarul se gândește să pună la punct și un proiect urbanistic. Ultimul cuvânt îl au însă locuitorii, care trebuie să își spună părerea într-un referendum.

Comuna aflată în sudul litoralului, între Constanța și Eforie Nord, a primit o nouă șansă. Până acum Agigea avea două suprafețe de nisip tehnologice, adică nu erau destinate turiștilor. Acum însă, odată cu înnisiparea, aici a apărut o nouă plajă de 12.000 de metri pătrați.

Marius Stamat, managerul unei companii constructoare: „Este un nisip bun pentru plajă, ușor de călcat pe el, iar intrarea în apă este o intrare lină, o intrare care păstrează nivelul de echilibru al pantei submerse".

Proiectul de înnisipare a atras atenția investitorilor din turism

Dezvoltatori germani și israelieni s-au arătat interesați să construiască ansambluri hoteliere, restaurante, dar și vile de vacanță, după modelul mediteranean. Sute de milioane de euro au fost deja cheltuite în zona Agigea. S-au construit până acum apartamente de vacanță, vile, dar și apart-hoteluri.

Citește și
arhiepiscopul tomisiului
Arhiepiscopul Tomisului, ridicat cu macaraua deasupra unei biserici pentru a-i sfinţi noile cruci

Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea: „Ca și situație impusă vom avea culori alb, roșu. Alb culoarea cărămidei, pereții să fie albi. Încercăm să mergem pe un stil mediterranean sau cât mai apropiat de acest stil”.

Florin Mihalcea, agent imobiliar: „Zona preponderent interesantă a fost cea de la Steaua de Mare, unde nu prea mai găsești terenuri goale libere. Acolo putem să găsim 250 de metri cu 80.000-100.000 de euro datorită și poziției lor, fiind frontal la mare și deasupra plajelor nou amenajate, și faptul că are utilitățile toate".

Ștefan Boiu, dezvoltator imobiliar: „Majoritatea sunt oameni tineri. Mulți din străinătate, tineri, care o iau ca pe o investiție sau pentru vacanțe”.

Entuziasmul investitorilor l-a făcut pe edil să ia în calcul transformarea comunei Agigea în stațiune. Până la toamnă și-a propus să ceară și părerea localnicilor.

Cristian Barhalescu, vicepreședintele ANAT Sud-Est: „Ei pot să dezvolte foarte multe proiecte turistice, iar lărgirea plajelor, chiar dacă este o zonă destul de mică, va atrage cu siguranță investitori".

Petre Niculiță, managerul unui restaurant pescăresc: „Vă dați seama, va fi mult mai aglomerată zona, o altă oportunitate pentru turismul românesc".

Un design vesel, relaxat și prietenos ca în Grecia. Asta își dorește să implementeze și primăria din Agigea în noua stațiune. În prezent, în Agigea sunt peste 50 de vile de vacanță.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult