Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Una dintre minunile înfăptuite de Iisus, ilustrată într-un mozaic de acum 1.500 ani

Un mozaic de acum 1.500 de ani, care ilustrează una dintre minunile înfăptuite de Iisus, a fost descoperit într-un oraș antic situat în apropiere de Marea Galileei.

 

Descoperirea a fost făcută în localitatea Hippos din nordul Israelului, în locul în care se afla o biserică ce a ars în secolul al V-lea. Cu toate acestea, mozaicul s-a conservat aproape intact sub un strat de cenușă. Acesta ilustrează una dintre minunile menționate în Noul Testament: momentul în care Iisus folosește cinci pâini și doi pești să hrănească 5.000 de oameni care se aflau pe malul mării, scrie Daily Mail.

Biserica a fost localizată în 2005 de o echipă de la Universitatea din Haifa, însă săpăturile au început în această vară.

„Cu siguranță, există mai multe explicații pentru pâinile și peștele de pe mozaic, însă nu putem ignora asemănarea cu descrierea din Noul Testament. De exmplu, în Noul Testament apare informația că cele cinci pâini erau într-un coș, așa cum apare și în mozaic”, a explicat Dr. Michael Eisenburg, șeful echipei de cercetare.

Citește și
mozaic havana
Sătucul impresionant realizat din piese de mozaic de un cubanez, lângă Havana

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult