Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fenomen neobișnuit. Culoarea unui lac format în urma căderii unui meteorit s-a schimbat peste noapte

Apa unui lac din India format în urma unei coliziuni cu un meteorit și-a schimbat culoarea peste noapte, fapt ce i-a uimit pe experți și pe localnici.

Potrivit oamenilor de știință, fenomenul ar fi avut loc datorită schimbării nivelului de salinitate și a prezenței algelor din apă, transmite Science Alert.

Lacul Lonar, format în urmă cu aproximativ 50.000 de ani după ce un meteorit s-a prăbușit pe Terra este localizat la 500 de kilometri de Mumbai și este vizitat de un număr mare de turiști, în fiecare an.

După ce imaginile au început să se viralizeze pe rețelele sociale, experții au precizat că deși lacul și-a mai schimbat culoarea apei și în trecut, de data aceasta, transformarea este diferită.

„Salinitatea din lac a înregistrat o creștere, după ce nivelul apei a scăzut în acest an. Apa s-a încălzit tot mai mult, ceea ce a determinar și creșterea numărul de alge. Aceste alge își schimbă culoarea când temperaturile sunt mai mari și de accea lacul și-a schimbat culoarea în roz”, a precizat un geolog.

Citește și
Apa neagra
Apa imbogatita cu minerale rare care a devenit un succes in SUA. Culoarea este primul lucru care ii atrage pe clienti

Specialiștii au colectat probe ale apei pentru a determina cauza exactă a acestui fenomen.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult