Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Venirea primăverii și dragostea, sărbătorile cu fast într-o localitate din Brașov

Your browser doesn't support HTML5 video.

Venirea primăverii și dragostea au fost sărbătorite în acest weekend, în Brașov. Peste 7.000 de turiști și localnici și-au dat întâlnire la "Blumenfest - festivalul florilor", în comună Bod.

Tradiția săsească spune că în luna lui florar, oamenii vorbesc despre poveștile de dragoste care le fac viața mai frumoasă.

Festivalul florilor a început cu o paradă deschisă de o fanfară. Au urmat care alegorice, ornate cu mii de flori. Au impresionat şi flăcăii călare pe armăsarii împodobiţi cu ciucuri şi zurgalăi.

"E preluată de la etnicii germani care au plecat în Germania. Eu sunt băştinaş aici de câteva generaţii şi sunt mândru că sunt bodean", spune un localnic.

"Este o bucurie că avem şi noi în sat o tradiţie", transmite un alt localnic.

Citește și
festival raci
Racii, vedetele unui festival culinar din Brăila. Consumul fructelor de mare a crescut

În marşul colorat a defilat şi Eduard, primul copil din comună care împlineşte un an în luna mai. Conform tradiţiei, el simbolizează viitorul şi speranţa spre mai bine.

"Eu unul mă bucur foarte mult pentru că este copilul anului şi, nu ştiu, cred că e o bucurie şi pentru el", a transmis tatăl copilului.

Costumele populare româneşti, săseşti şi ungureşti au fost cele mai apreciate. Cei care nu le-au moştenit de la bunici au făcut o investiţie considerabilă: un astfel de costum poate costa şi 2.000 de lei.

La parada au participat şi bicicliştii.

"Prin această paradă, vrem ca să promovăm mersul pe bicicletă şi realizarea de piste de bicicleta între localităţile învecinate Brașovului", susține Alexandru Giurea, membru Brașovul Pedalează.

Apoi, toată lumea a fost poftita la masă.

Pentru acest festival, Primăria Bod a alocat 13.000 de euro din bugetul local.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult