Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patronii de pe litoral au început să-și păstreze angajații și pe timpul iernii, asigurându-și personalul necesar pentru vară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mulți patroni de pe litoral au început să își convingă angajații să rămână și peste iarnă, când unele hoteluri nu sunt deschise. Le dau alte sarcini decât cele obișnuite și în acest fel își asigură măcar o parte din personalul necesar în timpul sezonului

Iarna fac în general lucrări de întreținere și reparații.

Pe timpul verii, unele angajate sunt cameriste. Acum se ocupă de grădină. O treime din personalul unui hotel de trei stele din Mamaia are contracte pe perioadă nedeterminată și lucrează și în extrasezon.

În extrasezon, angajații din hoteluri care rămân permanent, devin oameni buni la toate, indiferent de calificarea pe care o au în timpul verii. De pildă, cameristele lucrează acum la întreținerea grădinilor, iar personalul din restaurant este angrenat în curățenia generală.

Au de lucru până la vară.

Oana Tănase, reprezentant hotel: ”În primul rând ne apucăm să facem toate lucrările de reparație și întreținere și apoi facem o curățenie generală foarte, foarte temeinică cu spălat mochete și toată iarnă avem ce face.”

Câțiva tineri din Sri Lanka lucrează aici de doi ani. La fel ca ceilalți angajați, vara au alte sarcini decât acum.

”Facem curățenie generală și avem grijă de hotel.”

”Ne ocupăm de grădină, colectăm frunze, facem mentanța camerelor.”

Din primăvară, angajații își vor relua munca obișnuită, iar pentru posturile sezoniere hotelierii vor căuta din nou angajați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult