Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Numărul donatorilor de sânge a scăzut dramatic din cauza fricii de coronavirus

Your browser doesn't support HTML5 video.

Îngrijorarea cu privire la răspândirea noului coronavirus reduce stocurile de sânge. Numărul donatorilor a scăzut drastic în ultimele zile.

În Târgu Mureş, de exemplu, s-au prezentat doar jumătate dintre oamenii care veneau de obicei. Astfel, centrele de transfuzii fac un apel către cei care nu au călătorit în zonele cu risc şi care nu au intrat în contact cu persoane bolnave - să meargă să doneze.

În ultimele două zile, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Târgu Mureş au venit doar 30 de persoane pe zi, în condiţiile în care în mod obişnuit se prezentau de două ori mai mulţi. Doar donatorii cu vechime, care fac regulat acest gest nobil, continua să vină.

Donatoare: ''Mie personal nu îmi este teamă să vin, mă feresc cât pot îmi iau măsurile de precauţie, deocamdată mă simt sănătoasă. Folosim spălatul pe mâini, şi igiena care se impune.''

Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Târgu Mureş spun că deja au început să amâne intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente pentru a se asigura că au suficiente stocuri de sânge.

Citește și
donatori
Numărul donatorilor de sânge, în scădere. Spitalele au început să amâne operaţiile

Marinela Lazăr, reprezentat Centrul de Trasfuzii Sangiune Târgu Mureş: ''Încurajez toate persoanele care nu au călătorit în zone cu risc care nu au intrat în contact cu persoane din acele zone să nu evite şi să vină să doneze. Facem apel să nu ajungem în situaţia de a nu putea asigura sângele bolnavilor în urgenţă.''

Numai la Centrul din Târgu Mureş, dealtfel singurul din judeţ, e nevoie de aproximativ 70 de donatori pe zi pentru a asigura necesarul de sânge.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult