Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevii unui liceu din Alba Iulia strâng bani pentru biblioteca școlii. Au organizat un târg de Crăciun în incinta școlii

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce, anul trecut, au reușit să strângă zece mii de euro pentru un teren de sport acoperit, elevii Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia și-au unit forțele, anul acesta, pentru un nou proiect.

Peste o mie de elevi, ajutați de profesori, au confecționat decorațiuni de Crăciun și au pregătit dulciuri pe care le-au pus la vânzare, la un târg organizat în incinta școlii.

Sala de sport a liceului din Alba Iulia a semănat cu un furnicar în ziua târgului. Sute de copii au muncit săptămâni la rând și au făcut cele mai frumoase ornamente de Crăciun. Alții au pregătit dulciuri. Maia, elevă: „Am pregătit la Bouche de Noel, turtă dulce și foarte multe bunătăți pentru târgul de Crăciun al școlii noastre. Am făcut echipe”.

Alexandru, elev: „Decorațiuni de Crăciun cu toată clasa, muncă de echipă. Am făcut din lemn tăiat după cum vedeți, conuri, cel mai important am pus și lumănări, steluțe. Sunt făcute și din lucruri reciclabile”.

Antonia, elevă: „Este un sentiment foarte plăcut că am ajutat școala, mai ales de Sărbători”. Ariana, elevă: „Am făcut multe lumânări, Matei vinde cărți, oamenii sunt foarte interesați. Strângem banii pentru bibliotecă, să facem o bibliotecă mai mare”. Și părinții s-au implicat.

Citește și
terorist
Presupus terorist, un irakian de 20 de ani, expulzat din Germania. Pregătea un atentat la un târg de Crăciun

Părinte: „Un lucru care îi bucură. Am cumpărat că sunt foarte frumoase și sunt făcute manual de copii”. Bunică: „De Crăciun, făcute de nepoata mea. Foarte frumos”. E nevoie de o bibliotecă modernă, iar târgul este primul pas către îndeplinirea acestei dorințe. Daniela Mateica, director Liceul cu Progam Sportiv Alba Iulia: „Ne străduim să strângem fonduri pentru a dota biblioteca pentru programe și digitalizare și fond de carte, care să asigure lectura plăcută a copiilor noștri”.

Maria Mihălțan, profesoară: „Ne bucurăm că, spiritual, Crăciunul înseamnă, într-adevăr, nu numai fuga nebună după cumpărături, ci și implicare, dăruire”. Au fost organizate în aceeași zi ateliere de creație, dar și o tombolă cu premii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult