Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spitalele private vor fi obligate să afișeze la vedere tarifele. Pacienții vor primi un cost estimativ

Cele 349 de spitale private din România care au contracte cu casele de asigurări de sănătate vor fi obligate de lege să afişeze atât în sedii, la vedere, cât şi pe site-urile pe care le au tarifele percepute pacienţilor pe durata internării.

 

Reprezentanţii CNAS afirmă că propunerea vizează reglementarea şi transparentizarea contribuţiei personale, astfel încât pacientul să aibă mai multă predictibilitate a costurilor, potrivit News.ro.

Mihaela Tănase, purtător de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a explicat o prevedere care apare în noul contract cadru pentru 2021/2022, prezentat pe site-ul instituţiei: Pacientul va primi la solicitare un cost estimativ valabil un număr de zile pentru a-i permite să obţină şi alte oferte de la alte spitale şi să o aleagă pe cea care îl avantajează.

Conform datelor CNAS, în România 349 de spitale private au contracte cu casele de asigurări de sănătate. Asta înseamnă în jur de 7% din paturile de spital din unităţile private şi de stat din întreaga ţară. Alte 378 de spitale sunt publice.

Citește și
raluca barsan ilfov
Cazul Raluca Bârsan: ar fi făcut operații complexe și a activat la două spitale private

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult