Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sondaj CURS. Cine va fi președintele României. Surpriza pregătită de partidul lui Șoșoacă

Marcel Ciolacu ar intra în turul doi cu Nicolae Ciucă, arată rezultatele unui sondaj CURS. Al treilea în competiția electorală prezidențială ar fi independentul Mircea Geoană. Mai mult, partidul Dianei Șoșoacă ar intra în parlament.

Conform sondajului, pe primul loc în intenţiile de vot pentru Cotroceni este Marcel Ciolacu, cu o cotă de 32%, urmat de liderul PNL Nicolae Ciucă, cu 19%, Mircea Geoană - 15%, George Simion - 14%, Elena Lasconi - 11%, Diana Şoşoacă – 5%, arată sondajul CURS, preluat de news.ro.

În ceea ce priveşte votul la alegerile parlamentare, PSD se situează pe primul loc, urmat de PNL, AUR şi de Alianţa Dreapta Unită. Atât UDMR, cât şi partidul Dianei Şoşoacă, ar obţine cele 5% din voturi necesare intrării în Parlament.

Mai exact, sondajul CURS arată că PSD se situează pe prima poziţie, cu 34% din intenţiile de vot. Locul al doilea revine PNL, cu 24%, pe poziţia a treia aflându-se AUR – 14%. Locul al patrulea revine Alianţei Drepta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) - 12%. urmat de SOS România - 5%, UDMR - 5%.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-22 august, pe 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, metoda de culegere a datelor fiind faţă-în-faţă, la domiciu.

Citește și
Presedinte
Scenarii pentru turul al II-lea al alegerilor prezidențiale. Cine ar câștiga detașat cursa pentru Cotroceni - Sondaj INSCOP

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este +/- 3% la un nivel de încredere de 95%.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult