Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România are un singur președinte de comisie în Parlamentul European. În mandatul trecut am avut doi

Înainte să intre în vacanță, Parlamentul European și-a ales conducerea celor 24 de comisii și subcomisii, care vor lua decizii în chestiuni punctuale, precum protecția mediului sau bugetul Uniunii Europene.

România are un singur președinte de comisie. Este vorba despre comisia care se ocupă de politicile regionale.

A fost ultima misiune importantă a Parlamentului European înainte de vacanța care va dura până în septembrie.

Deși în mandatul trecut, România a avut doi președinți de comisie, acum are unul singur, la comisia pentru politici regionale. Este vorba de Dragoș Benea, deputat din partea PSD.

Pe lângă Victor Negrescu, care este vicepreședinte al Parlamentului European, socialiștii și democrații români mai au 4 vicepreședinți de comisie: Mihai Tudose la Comisia pentru Securitate și Apărare, Claudiu Manda la Control Bugetar, Maria Grapini la Comisia pentru Piața Internă și Dan Nica la Industrie și Energie.

Popularii Europeni, din care fac parte PNL și UDMR, au trei vicepreședinți: Daniel Buda la Agricultură, Rareș Bogdan la Afaceri Externe și Iuliu Winkler la Comerț Internațional.

Citește și
sosoaca
Analiști, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European: ”Imaginea României, afectată!”

Cristian Terheș, ales pe listele AUR, este vicepreședinte la Control Bugetar.

Deputații au vacanță până la începutul lui septembrie, însă cu siguranță luna august va fi marcată de discuțiile despre viitorii comisari europeni. Președinta Comisiei Europene a declarat imediat după ce a fost reconfirmată în funcție, joia trecută, că va cere liderilor naționali "în săptămânile următoare" să nominalizeze un bărbat și o femeie pentru funcția de comisar.

România își dorește portofoliul pentru economie, în ciuda faptului că țara noastră cheltuie mai mult decât are în buget și din această cauză este sub controlul Comisiei Europene pentru deficit bugetar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult