Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacţie a premierului Nicolae Ciucă după declaraţiile făcute în România de Viktor Orban

Premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, prima reacţie după declaraţiile premierului Ungariei, Viktor Orban, în România.  

"Românii sunt un popor primitor și s-a văzut asta în contextul războiului de la graniță. România este percepută ca o țară unde trăiesc la o laltă mai multe etnii și trăiesc foarte bine, traiesc în liniște și în pace. Astfel de declarații nedorite nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări trăiesc în pace și prosperitate. Aici, din inima Ardealului doresc să întăresc mesajul meu pentru toleranță, pentru înțelepciune, pentru solidaritate, pentru respectarea valorilor europene și am convingerea că noi toți - uitându-ne în istorie – putem să întelegem că ceea ce ne unește e mult mai important decât lucrurile care ne dezbină", a declarat premierul Nicolae Ciucă, aflat în Ardeal. 

Declarațiile premierului vin după ce Viktor Orban a criticat, în impul discursului din România, „amestecarea” raselor europene și non-europene, declarație care a stârnit indignarea partidelor de opoziție și a politicienilor europeni.

Apoi, Comitetul Internaţional Auschwitz s-a declarat „îngrozit” de declaraţii ale lui Viktor Orban. 

Vicepreşedintele organizaţiei, Christoph Heubner, a transmis că discursul ”stupid şi periculos” al liderului ungur le aminteşte supravieţuitorilor Holocaustului ”cele mai sumbre vremuri ale excluderii şi persecuţiei lor”.

Citește și
Peter Eckstein Kovacs
Peter Eckstein-Kovacs: Rasismul lui Viktor Orban îmi dă fiori. UDMR trebuie întrebat când se delimitează

Tot atunci, Orban a spus că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului și că ar trebui să fie luate în serios declarațiile rușilor. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult