Modifica setarile cookie
Toate categoriile

PNL, USR-PLUS și UDMR au continuat joi negocierile pentru noul Guvern. Ce strategie are fiecare partid

Your browser doesn't support HTML5 video.

Între timp, s-au reluat negocierile pentru formarea noului Guvern. Președinții PNL, USR-PLUS și UDMR s-au așezat din nou față în față, la Vila Lac. Tot nu au ajuns la un acord, dar au declarat că vor fi mai flexibili în negocieri.

Însă PNL și USR-PLUS văd diferit conducerea viitorului cabinet.

După ședințe nocturne la PNL dar și la URS-PLUS, ambele formațiuni au venit la negocieri cu variantele proprii.

După 2 zile, liderii celor 3 formațiuni politice care tot încearcă să formeze un guvern s-au pus din nou la masa negocierilor.

În tot acest timp au ales să comunice din tabere diferite prin comunicate scrise sau declarații de presă. Acum stau față în față, fiecare cu strategia lui.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat miercuri seară că partidul a votat două variante de negociere: prima cu Florin Cîțu premier și Orban președintele Camerei Deputaților. Cealaltă, cu Orban premier și Cîțu șef la Senat.

Citește și
Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna
Negocieri pentru un nou Guvern. USR-PLUS respinge ideea revenirii lui Orban ca premier, la fel și unii liberali

Cei de la USR-PLUS au cerut șefia Camerei, dacă Florin Cîțu va fi premier. Dacă nu, sunt de acord ca PNL să preia conducerea celor două camere ale Parlamentului, iar ei să dea premierul, pe Dacian Cioloș.

 

USR-PLUS nu-l vrea pe Orban premier

 

Așadar, cei de la USR-PLUS nu îl văd pe Ludovic Orban în fruntea viitorului Guvern. Totuși, după negocieri, liderii coaliției au transmis un mesaj unitar.

Ludovic Orban: ”Am reluat negocierile, am pus planurile pe masă".

Dan Barna: ”Și-au pus cărțile pe față și sunt mai flexibili”.

Liderii UDMR cer doar un echilibru în împărțirea funcțiilor.

Kelemen Hunor: ”În acest moment există și sunt luate în calcul mai multe variante, cele de care ați auzit. Ceea ce vrem noi este și o echilibrare la nivelul funcțiilor".

Cei de la PSD susțin formarea unui guvern de uniune națională, cu doctorul Alexandru Rafila premier. Nu au cu cine să facă o majoritate.

Marcel Ciolacu: ”Asistăm zilele acestea la cel mai sinistru spectacol pe care-l oferă partidele care au pierdut aceste alegeri. Mai mult, îl vedem și pe Orban cum încearcă cu disperare să se mențină în fruntea Partidului Național Liberal".

Liderii PNL s-au întâlnit și joi seara pentru a discuta strategia de negociere pentru vineri, când discuțiile cu colegii din coaliție vor fi reluate.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult