Modifica setarile cookie
Toate categoriile

PNL cere iar demiterea lui Dragnea. Şeful deputaţilor PSD: "Doar boii sunt consecvenţi"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nicio zi fără scandal, în Parlamentul României. Liberalii şi-au reluat solicitarea privind demiterea lui Liviu Dragnea, şi a lui Florin Iordache, moment care a dus la huiduieli şi injurii din toate taberele.

"În politică, doar boii sunt consecvenţi", a spus un social-democrat, în timp ce opoziţia, a folosit un slogan celebru: "România, trezeşte-te". Totul vine, în contextul în care PSD şi ALDE, au pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor iar Opoziţia va depune, o moţiune de cenzură.

De la detaşarea afişată în ultimele luni, social-democraţii au ajuns miercuri să testeze cvorumul de şedinţa şi să aplaude că le-a ieşit prezenta. Când liberalii au cerut din nou revocarea preşedintelui Liviu Dragnea şi a vice-liderului Florin Iordache, au început huidielile şi înjurăturile.

Raluca Turcan, deputat PNL: "V-aţi molipsit la educaţie de la domnul care ilegal conduce şedinţa"

Preşedintele de şedinţa nu a supus la vot cererile de revocare argumentând că nu au fost introduse regulamentar pe ordinea de zi. "Nu avem ce discuta în acest moment de nişte proiecte citite sau de la un microfon", a explicat Florin Iordacge.

Citește și
Viorica Dancila, Liviu Dragnea, PSD
Ce s-ar ascunde în spatele OUG cu privire la Codurile Penale: ”Maschează dorinţa lor”

Daniel Suciu, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor: "În politică, doar boii sunt consecvenţi. Nu mai fiţi consecvenţi în ceva ce nu v-a ieşit"

În urmă cu o săptămână, opoziţia a anunţat că cererile de revocare sunt adoptate, doar că acestea au fost supuse votului de un preşedinte de şedinţa ales neregulementar - susţin cei de la putere - iar rezultatul nu poate fi consemnat oficial.

Varujan Vosganian, deputat ALDE: „Nimeni nu poate veni cu microfonul şi cu boxele de acasă să conducă o şedinţă ca la discotecă"

De altfel, PSD şi ALDE au acum 163 de deputaţi, cu 2 mai puţini faţă de numărul necesar pentru a adopta legi organice. Fără majoritate în Camera Deputaţilor, puterea a decis să elimine de pe ordinea de zi două proiecte importante: combaterea evaziunii fiscale şi legea pensiilor. UDMR a anunţat că nu susţine legile, iar votul lor ar fi fost decisiv.

Kelemen Hunor, presdeinte UDMR: " Noi am introdus un amendament și în Comisie s-a votat amendamentul nostru, iar după pauză l-au respins. Nu se poate"

În acest context, PNL a anunţat că săptămâna aceasta depune moţiune de cenzură. Textul este semnat de 163 de aleşi şi va fi votat săptămâna viitoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult