Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Piedone vede conspirații după ce ANI a descoperit că și-a angajat ginerele în Primăria Sectorului 5. ”Este extrem de suspect”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Agenția Națională de Integritate a anunțat că a constatat un conflict de interese administrativ în cazul edilului de la Sectorul 5, după ce Cristian Popescu Piedone l-a numit pe ginerele său membru într-o comisie importantă din primărie.  

Inspectorii susțin chiar, că din acest motiv, Piedone ar trebui să fie decăzut din dreptul de a mai fi primar. Piedone se arată revoltat că a aflat din presă despre despre raportul ANI și crede că are legătură cu recentul anunț de a intra în cursa electorală pentru Primăria Generală.

Cei de la Agenția Națională de Integritate susțin că Piedone a intrat în conflict de interese administrativ atunci când l-ar fi adus la primărie pe soțul fiicei sale.

Potrivit raportului, ”în exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale, calitate de pe urma căreia a obținut în 2021 și 2022 venituri în valoare totală de 109.520 RON”. (Sursa ANI)

Edilul Sectorului 5 se declară revoltat și susține că a aflat din presă de analiza inspectorilor de integritate pe care îi acuză că i-ar fi încălcat dreptul la apărare.

Citește și
cristian popescu piedone
Cristian Popescu Piedone reia funcția de primar la Sectorul 5, după ce a fost achitat pentru cei 65 de morți de la Colectiv

Agenția Națională de Integritate susține că, din pricina acestui conflict de interese administrativ, Cristian Popescu Piedone ar trebui să fie decăzut din dreptul de a mai fi primar, dar și că vreme de 3 ani ar trebuie să-i fie interzis să ocupe o funcție eligibilă.

Cristian Popescu Piedone consideră că totul ar avea legătură cu intenția sa declarată de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei: ”Pot afirma că este extrem de suspect faptul că asta se întâmplă la mai puțin de 48 de ore din momentul în care mi-am anunțat candidatura pentru funcția de Primar General”.

Cristian Popescu Piedone a dat de înțeles că va contesta în instanță raportul ANI. Așa că, doar dacă judecătorii vor confirma că s-a aflat în conflict de interese administrativ, prefectul Capitalei va putea emite dispoziția de încetare a mandatului de primar. Însă procedura s-ar putea finaliza după alegerile locale. Piedone susține că va da explicații suplimentare după ce va primi raportul ANI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult