Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Olguța Vasilescu a rămas în afara Guvernului. Iohannis refuză numirea ei la Ministerul Transporturilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Lia Olguța Vasilescu a rămas în afara Guvernului, după ce președintele Klaus Iohannis a respins nominalizarea sa ca ministru al Transporturilor.

Totodată, șeful statului a anunțat că a acceptat revocarea acesteia de la Ministerul Muncii.

De asemenea, Klaus Iohannis a respins și propunerea ca Ilan Laufer să fie ministrul Dezvoltării.

La alegerile legislative din 11 decembrie 2016, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a candidat pe primul loc pe lista PSD Dolj pentru Camera Deputaţilor şi a obţinut un mandat de deputat.

La 3 ianuarie 2017, a fost propusă ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale în Cabinetul Sorin Grindeanu, fiind învestită în funcţie la 4 ianuarie 2017. Tot la 4 ianuarie 2017, a demisionat din funcţia de primar al Craiovei, postul său fiind incompatibil cu noul statut de parlamentar.

Citește și
Ludovic Orban
Ludovic Orban: "Papagalul zilei este Fifor. Dragnea e ca la vânătoare”

În ziua de 14 iunie 2017, şi-a înaintat demisia din funcţie, alături de majoritatea membrilor Cabinetului Grindeanu. La 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin Moţiune de cenzură.

La 28 iunie 2017, Lia Olguţa Vasilescu a fost propusă ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale în guvernul Mihai Tudose, fiind învestită în funcţie la 29 iunie 2017.

În data de 15 ianuarie 2018, Mihai Tudose şi-a înaintat demisia din funcţia de prim-ministru al României, după retragerea sprijinului politic în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD. La 16 ianuarie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că l-a desemnat premier interimar pe Mihai-Viorel Fifor, ministru al Apărării Naţionale, iar la 17 ianuarie 2018, a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD, pentru funcţia de prim-ministru.

Lia Olguţa Vasilescu a fost propusă ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale în cabinetul Dăncilă la 26 ianuarie 2018, fiind învestită în funcţie la 29 ianuarie 2018.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult