Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nicolae Ciucă a primit o derogare din partea BEx al PNL ca să poată candida la Cotroceni fără a încălca statutul

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că în Biroul Executiv al PNL a fost votată o derogare pentru ca liderul partidului, Nicolae Ciucă, să se înscrie în cursa prezidenţială, pentru că nu avea vechimea în partid, potrivit Statutului.

El a precizat că Ciucă a intrat în partid în octombrie 2020 şi îi lipseau câteva săptămâni pentru a avea limita de vechime.

”Duminică avem Consiliul Naţional, cu 1400 de delegaţi, în care votăm definitivăm o candidatură definitivă, votată de BPN, o încărcare a domnului Ciucă cu această candidatură. Dânsul a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la preşedinţie e nevoie, potrivit statutului PNL, de cinci ani. Domniei sale îi lipseau câteva săptămâni pentru a se înscrie în cursa electorală, cred că vreo trei săptămâni, Cu toate acestea, a fost nevoie de o derogare, votată în unanimitate de către Biroul Executiv Central, format din 57 de persoane, pentru ca domnia sa să se înscrie în cursa electoral”, a precizat Rareş Bogdan.

În 2013 PNL a dat o derogare similară, de vechime în partid, actualului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru a putea candida la funcția de președinte al PNL, deși nu avea la acel moment vechimea necesară. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult