Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministerele Agriculturii și Transporturilor au fost penalizate de noul ministru al Finanțelor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Guvernul a decis, în prima zi de lucru, o nouă împărțire a banilor din buget. Rectificarea bugetară aduce peste 2 miliarde de lei pentru plata pensiilor și alocațiilor.

Ministerele Agriculturii și Transporturilor au fost penalizate de noul ministru al Finanțelor, pentru că nu au realizat proiectele promise la început de an.

Deși proiectul privind rectificarea bugetară a fost scris zilele trecute pe când era încă premier, Florin Citu a cerut să-l vadă înainte să fie discutat în ședința de Guvern. Doar că premierul Nicolae Ciucă a chemat miniștrii direct în ședința de Guvern, ignorând declarațiile șefului sau de partid, Florin Cîțu.

Lucian Bode, ministru de Interne: "Nu a avut loc o ședința a coaliției, a fost o discuție, ele când se convoacă sunt anunțate de cei patru lideri ai coaliției".

Ministrului social-democrat al Finanțelor a fost la fel de tranșant.

Citește și
guvernul Ciuca
A fost aprobată rectificarea bugetară. Câciu: Ministerul Finanţelor, unul al soluţiilor şi nu unul care spune "Nu am bani"

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor: "Eu mă consult cu colegii de Guvern și cu actualul Guvern, noi suntem Guvernul României. Rectificarea ne arată că există nişte carenţe în privinţa proiecţiei bugetare, având în vedere că a fost acum nevoie de o suplimentare pentru pensii şi salarii”.

Cu toate acestea, noul Executiv a aprobat în mare rectificarea bugetară gândită de fostul Guvern.

Rectificarea bugetară aduce peste 2 miliarde de lei în plus la Ministerul Muncii, pentru pensii și alocații. Este aproape aceeași sumă pe care a pierdut-o în urmă cu doar două luni, la anterioara împărțire a banilor din buget.

Și, ca în aproape fiecare an, au fost taxate, adică au fost luați bani de la ministere care nu au performat până acum: de pildă, ministerul Agriculturii, criticat în mod special de noul ministru al Finanțelor, și ministerul Transporturilor, la care proiecte de infrastructură cu fonduri europene au rămas pe hârtie.

Au pierdut sume importante și ministerele Energiei, Economiei și Culturii. În schimb, Finanțele, Sănătatea, Justiția și Internele au primit bani în plus.

Executivul a calculat că anul acesta statul va cheltui cu 85 de miliarde de lei în plus peste venituri. Deficitul ar fi aproape același ca în 2010, an de criză economică în România.

RECTIFICARE BUGETARĂ:

Ministerul Muncii + 2,2 miliarde lei Ministerul Agriculturii -2,3 miliarde de lei Ministerul Transporturilor -757 miliarde lei

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult