Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul PSD Vaslui vrea alegeri anticipate: "Voi propune în CEx-ul de astăzi"

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, propune organizarea de alegeri anticipate cât mai curând, având în vedere că există contestare din partea opoziţiei şi a preşedintelui Klaus Iohannis faţă de guvernarea social-democrată.

El crede că astfel s-ar putea lămuri cât din votul pentru alegerile europarlamentare a fost pentru Parlamentul European şi cât împotriva guvernării sau a lui Liviu Dragnea.

"Sunt anumite impedimente la această soluţie, dar să vedem cum le putem depăşi pentru că însuşi preşedintele, liderii opoziţiei solicită intempestiv acest lucru", spune Buzatu.

Buzatu a declarat, marţi, înaintea şedinţei Biroului Permanent al PSD, că în partid există un curent care doreşte rămânerea la putere, altul care crede că trebuie renunţat la guvernare, el propunând o a treia cale, şi anume alegeri anticipate. "Eu sunt adeptul celei de-a treia soluţii, în sensul că există un grad foarte mare de contestare din partea opoziţiei, există o poziţie netă şi făţişă a preşedintelui Iohannis faţă de guvernarea PSD, există şi un vot popular, care sigur e foarte greu să decelăm cu exactitate cât a fost dat pentru europarlamentare, cât a fost dat împotriva guvernării, cât a fost dat împotriva persoanei Dragnea. Atunci, pentru a lămuri lucrurile, cred că ar trebui să mergem către alegerile anticipate. În cel mai rapid mod posibil. Voi propune în CEx-ul de astăzi, această ipoteză trebuie supusă discuţiei şi vom vedea care este comportamentul majorităţii celor care fac parte din structura decizională", a afirmat Buzatu. Atunci când un jurnalist i-a spus că în ultimele şase luni de mandat ale preşedintelui nu pot fi organizate alegeri anticipate, liderul PSD Vaslui a răspuns: "Sunt anumite impedimente la această soluţie, dar să vedem cum le putem depăşi pentru că însuşi preşedintele, liderii opoziţiei solicită intempestiv acest lucru. Ideea de a forma un guvern care apoi să fie susţinut punctual de către PSD este o idee păguboasă pentru că la sfârşitul perioadei respective toată vina, ca şi în cazul guvernării Cioloş, va fi aruncată asupra PSD despre care se va spune că iar a guvernat încă patru ani".

 

Citește și
Condamnarea lui Dragnea vine cu noi sarcini pentru Dăncilă. ”PSD a strâns rândurile”
Condamnarea lui Dragnea vine cu noi sarcini pentru Dăncilă. ”PSD a strâns rândurile”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult