Şedinţă de urgenţă la PSD după condamnarea lui Dragnea. Dăncilă preia conducerea


Ultimul update: Luni 27 Mai 2019 17:47
Data publicarii: Luni 27 Mai 2019 17:21
Categorie: Stiri Politice

Liderii social-democraţi s-au reunit de urgenţă la sediul partidului, în urma sentinţei primite de Liviu Dragnea. Premierul Dăncilă va prelua şefia PSD.

UPDATE 17:15 Viorica Dăncilă a făcut declaraţii, însoţită de ceilalţi lideri PSD, inclusiv de criticii lui Dragnea.

 

"Indiferent de sentimentele faţă de Liviu Dragnea, vă daţi seama că pentru PSD condamnarea preşedintelui în funcţie reprezintă un moment dificil, aşa cum ar reprezenta pentru orice partid. Uman vorbind este o dramă atât pentru el ca persoană, cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de domnia lui şi de familia sa. Evident este un moment dificil", a declarat Dăncilă, la sediul PSD din Băneasa.

Ea a spus că nu va comenta decizia instanţei.

"Suntem un partid unit, în momentele dificile PSD a strâns rândurile, aşa vom face şi de acum încolo. Mâine am convocat Biroul Permanent Naţional la ora 11, Comitetul Executiv la ora 18. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să-i facem şi cum putem acţiona în perioada următoare într-un mod unitar. Vreau să asigur de faptul că nu-mi voi da demisia indiferent de solitcările unora sau altora. Vom respecta decizia luată în Parlament în urma uneii moţiuni de cenzură dacă aceasta va fi depusă, nu înseamnă că dacă cineva cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru", a afirmat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a anunţat că preia funcţia de preşedinte al PSD, conform statutului partidului. Ea va asiguraconducerea partidului până la organizarea congresului.

  

UPDATE 16:20 Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat luni, după condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea, că partidul va urma o nouă cale, iar tranziţia va fi făcută statutar.

"PSD îşi urmează calea, aş putea spune o nouă cale din acest punct de vedere, pentru că tranziţia va fi făcută statutar. Doamna Viorica Dăncilă este preşedinte executiv al partidului în acest moment. Sigur că la un moment dat va exista un congres, în urma consultărilor din CEx cu colegii noştri, şefii de organizaţii judeţene", a spus Oprişan, la sediul PSD.

El a adăugat că PSD îşi va urma idealul social-democrat.

"Vom face tot ceea ce este posibil ca PSD să îşi continue idealul social-democrat, pentru că PSD a făcut multe lucruri bune pentru români şi pentru România şi nu merita să i se întâmple un asemenea lucru", a precizat Oprişan.

El nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor dacă va candida la conducerea partidului.

UPDATE 15:20 Rodica Nassar, preşedinte al PSD sector 2, a ajuns la sediul din Băneasa. "Eu cred că până la urmă PSD va ieşi bine", a declarat ea. Întrebată dacă Viorica Dăncilă este pregătită să preia conducerea PSD, Nassar a spus: "Doamna Viorica Dăncilă este preşedinte executiv, conform statutului, domnia sa are sarcina, până la urmă, să organizeze un congres. Este vorba până la urmă despre o conducere colectivă".

UPDATE 15:15 Deputatul Cătălin Rădulescu a ajuns la sediul PSD şi a spus, despre sentinţa lui Dragnea că "a fost o execuţie ca în stilul anilor '50"."Nu am văzut niciun fel de justiţie independentă, dacă e nevoie plecăm toţi din ţară".

Despre Dragnea, deputatul a spus: "Îi suntem alături, să fie tare acolo unde e. Dacă putem să îl vizităm, o să îl vizităm", a spus Rădulescu, care a afirmat că Viorica Dăncilă va prelua interimat conducerea partidului. 

"De azi daţi în cap, violaţi, faceţi ce vreţi", a mai spus Rădulescu.

UPDATE 15:10 Viorica Dăncilă a ajuns la sediul PSD şi a anunţat că va face în curând declaraţii. Eugen Teodorovici a spus că există un statut, iar Viorica Dăncilă este preşedinte executiv al partidului.

 

Viorica Dăncilă şi Codrin Ştefănescu urmează să facă declaraţii la sediul PSD din Băneasa, după condamnarea preşedintelui partidului.

"Trebuie să judecăm la rece ce este mai bine de făcut, rezultatele alegerilor şi sentinţa", a spus Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei.

"Nu e cea mai neagră zi, dar e o zi care trebuie să rămână în memoria tuturor", a declarat primarul PSD al sectorului 5, Daniel Florea. El nu a putut preciza dacă Viorica Dăncilă ar putea prelua conducerea partidului, în calitate de preşedinte executiv, spunând doar că hotărârea va fi luată de CEx.

Comitetul Executiv al partidului ar putea lua o decizie privind paşii care urmează după ce liderul PSD a fost condamnat la închisoare. Între timp, Viorica Dăncilă a discutat cu membrii Guvernului şi le-au cerut susţinerea. Sentinţa Instanţei Supreme a fost urmărită în direct de membrii executivului, la Palatul Victoria. Ulterior, premierul a plecat spre sediul PSD din Băneasa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive
PSD, învins de opoziție și în județe fief. Regiunea unde a pierdut în premieră
Filmul marii înfrângeri a PSD din 26 mai. Dragnea consideră că
VIDEO PROTVPLUS.RO