Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis atacă din nou USR: Sunt ”crizatorii” care, ”în loc să facă reforme, au produs crize”

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac verbal la adresa USR, despre care a spus că ”au creat” actuala criză guvernamentală ca ”să arate cât de importanți sunt”.

 

Aflat la Bruxelles, înainte să înceapă reuniunea Consiliului European, șeful statului a mai spus despre USR că sunt ”crizatorii”  care, ”în loc să facă reforme, au produs crize”.

”Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate decât ce neimportanți sunt, ca s-o spun foarte franc. Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă, ca să formeze un Guvern, ca să ne apucăm, ca să se apuce Guvernul să rezolve problemele românilor și problemele României: pandemia, criza energetică, venirea iernii și reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție.

Avem absolută nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări. Legile justiției sunt încă așa cum au rezultat ele pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Nu putem să rămânem așa. Avem nevoie de reformă în administrație. Avem nevoie de reformă în domeniul pensiilor. Avem nevoie în domeniul salarizării publice. Deci toate aceste lucruri au rămas în nelucrare, cum se numește.

Citește și
Dacian Ciolos
Cioloş: Am primit un mandat din partea preşedintelui. Presupun că e un mesaj şi pentru PNL

Coaliția care a guvernat până acuma nu a reușit să rezolve aceste probleme. Nu are rost să vă explic eu acum de la Bruxelles de ce nu au reușit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii - cei care în loc să facă reforme au produs crize. Asta este situația la noi. Acuma trebuie să ne apucăm de  treabă” - a declarat Klaus Iohannis.

Trebuie amintit faptul că actuala criză politică a fost declanșată după ce fostul premier Florin Cîțu a decis să demită doi miniștri ai USR, fără să îi anunțe și pe cei de la USR, care se aflau în coaliția de guvernare formată cu PNL și UDMR.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult