Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce vor păți parlamentarii scandalagii. Mesaj către revoltata Șoșoacă: ”Era să mă mâncați, doamnă!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru ca nu au reușit până acum să oprească scandalurile, injuriile și îmbrâncelile din Parlament, aleșii și-au modificat din nou regulamentul de funcționare, iar cel nou cuprinde mai multe sancțiuni.  

Parlamentarii care jignesc, urlă sau amenință un coleg riscă să rămână fără 5.000 de lei lunar, adică jumătate din leafă. Pedepse au existat și până acum, dar nu au fost aplicate.

Noile măsuri i-ar viza în special pe unii parlamentari independenți sau de la grupul AUR, care, în ultima vreme, au deranjat activitatea Parlamentului în mod repetat.

Astfel de scene i-au determinat pe parlamentarii puterii să rescrie regulile de ordine interioară. Sunt sancționați aleșii care filmează ședințele și le transmit live pe paginile de socializare, sunt interzise bannerele și este sancționată violența fizică și de limbaj.

”Diana Șoșoacă, senator neafiliat: Abia aștept să suportați și dumneavostră pentru limbajul suburban și pentru toate violențele pe care le-am suportat eu.

Citește și
Diana Sosoaca, Nicolae Ciuca
VIDEO. Prima confruntare între generalul Ciucă și Șoșoacă, ”Prințesa războinică”. Liderul PNL a fugit făcându-și cruce

Alfred Simonis, președinte interimar Camera Deputaților: Era să mă mâncați, doamnă, ce violențe ați suportat”.

Cei care încalcă regulamentul riscă să piardă peste 5.000 de lei din indemnizația lunară, adică jumătate din leafă. În plus, nu vor putea vorbi de la microfonul sălii de ședințe mai mult de zece secunde la fiecare ședință.

Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților: ”Doi trăzniți au ridicat o minge la fileu și modificați regulamentul ca să faceți și mai opace lucrările Parlamentului. Pe cine încurcă 2-3 bannere, nu a fost nimeni jignit”.

Grupurile din care fac parte parlamentarii scandalagii rămân fără mașini și angajați

Gabriel Andronache, liderul grupului PNL din Camera Deputaților: ”Să nu băgați telefonul în ochii altora. Nu interzice nimeni ca pancartele să fie utilizate”.

Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților: ”E o măsură împotriva huliganismului, mahalagismului și a atitudinilor agresive și extremiste în plenul Parlamentului. Cei care mergeți la Ambasada Rusiei la București, mergeți acolo și trageți de ambasador să vedeți dacă mai ieșiți de acolo”.

Grupurile din care fac parte parlamentarii care jignesc sau care sunt violenți rămân fără mașini și fără angajați.

Cel mai recent, cinci parlamentari AUR au fost sancționați cu reținerea a 50% din leafă pentru șase luni. Aceștia blocaseră microfonul sălii de ședințe astfel încât colegii lor să nu mai poată lua cuvântul.

Regulamentul modificat se referă la ședințele comune ale Senatului și Camerei Deputaților. Dar ambele camere și-au modificat propriile reguli astfel încât să fie pedepsiți cei care sfideaza bunul simț.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult