Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spun românii despre legea care mărește pedepsele pentru șoferii drogați și băuți: ”Perfect de acord!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ne pregătim pentru o revoluție, în țara cu cei mai mulți morți pe șosele! O lege votată marți prevede că șoferii prinși la volan beți sau drogați să rămână fără permis, chiar și 10 ani.  

Mai mult decât atât, dacă într-o astfel de stare produc și un accident mortal, riscă închisoare de la 15 la 25 de ani.

Legea merge la promulgare și se va aplica imediat, după publicarea în Monitorul Oficial.

De la începutul anului și până acum, la fiecare razie polițiștii au prins șoferi beți sau chiar drogați. Mai grav este că mulți au fost implicați în accidente rutiere cu final dramatic.

În aceste condiții, o lege care a fost scrisă imediat după tragedia din stațiunea 2 Mai a fost votată marți de Parlament.

Legea aduce modificări drastice și înăsprește pedepsele pentru toți cei care se urcă la volan beți sau drogați. În cazul alcoolului vorbim de infracțiune dacă șoferul are o alcoolemie de cel puțin 8 în sânge.

Citește și
klaus iohannis
Lege promulgată de președintele Klaus Iohannis. Categoria de șoferi pentru care se modifică regulile de circulație

Concret, șoferii în stare de ebrietate sau chiar sub influența stupefiantelor riscă să rămână fără permis de conducere până la 10 ani.

Cetățean: ”Perfect de acord! Pun în pericol viața tuturor! A oamenilor nevinovați.”

Cetățean: ”Trebuie să dispară de pe drumurile publice șoferii care abuzează în felul acesta de droguri și alcool. Se vede clar că sunt victime, foarte multe, mai ales în România...”.

Mai mult decât atât, dacă șoferii produc un accident mortal când sunt sub influența alcoolului sau a drogurilor riscă între 15 și 25 de ani de închisoare.

În 2023 au fost înregistrate peste 16.000 de contravenții legate de consumul de alcool la volan.

Toate aceste înăspriri vin în contextul în care anul trecut au fost înregistrate peste 16.000 de contravenții legate de consumul de alcool la volan și au fost depistați peste 350 de șoferi drogați.

De 6 ani, țara noastră ocupă primul loc în Europa și în cazul accidentelor rutiere.

Noua lege face referire și la medicamentele cu regim special care ajung la cei care nu au rețetă. Cei care vând ilegal astfel de substanțe riscă închisoare de la unul la cinci ani.

Proiectul de lege urmează să fie trimis la promulgare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult