Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultatul testului Covid-19 efectuat de premierul Ludovic Orban este negativ

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul Ludovic Orban și-a suspendat, luni, activitatea, după ce a aflat că a stat în același platou de televiziune cu o persoană confirmată între timp cu COVID-19.

 Șeful Executivului a cerut să îi fie făcut și testul deși nu sunt indicii că ar fi luat virusul. La fel a procedat și primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, cu care Orban s-a văzut chiar aseară.

Astfel, premierul a participat zilele trecute la o dezbatere televizată alături de o persoană care a fost confirmată pozitiv cu Covid-19. Prin urmare, Ludovic Orban a solicitat luni dimineaţă testarea pentru coronavirus.

UPDATE ora 16.30: Guvernul a anunțat, ulterior, că rezultatul testului este negativ!

Rezultatul testului pentru infecţia cu noul coronavirus făcut de prim-ministrul Ludovic Orban este negativ, iar acesta va rămâne în carantină până joi, de unde îşi va exercita atribuţiile, fără interacţiune fizică cu alte persoane, a informat Guvernul.

Citește și
scoala online
Orban îi amenință pe profesorii care refuză să predea online: "Nu mai au ce căuta în educaţie"

”Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv. 

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus.” - se arată în comunicatul de presă.

Pe de altă parte, în primul comunicat de presă al Executivului s-a precizat faptul că premierul Ludovic Orban nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

CITIȚI ȘI: Nicuşor Dan va face un test pentru Covid-19. Edilul a fost în aceeași emisiune cu Orban

Comunicatul de presă al Guvernului:

”Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane.”

Raluca Turcan şi Marcel Boloş au anunţat că se vor testa pentru coronavirus

 

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au declarat luni că se vor testa pentru a afla dacă au fost infectaţi cu noul coronavirus.

"Şi domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului. Lucrul acesta îl voi face şi eu", a precizat Turcan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

La rândul său, ministrul Boloş a declarat că s-a testat voluntar "de vreo trei ori până acum".

"Mă voi testa, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Cu cine s-a întâlnit, recent, premierul Ludovic Orban

 

Potrivit agendei oficiale a premierului României, Ludovic Orban a avut cea mai recentă întâlnire de lucru vineri, 2 octombrie 2020.

Astfel, vineri dimineață la ora 09.00, Orban a fost la Ministerul Transporturilor împreună cu primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan.

De asemenea, tot în acea zi, Orban a fost la Ministerul Educației, unde au mai participat: vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult