Primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că rezultatul testului Covid-19 este negativ. Va rămâne în izolare

Ultima actualizare: 05-10-2020 18:21
Nicusor Dan, Ludovic Orban
Agerpres

Primarul general ales, Nicuşor Dan, anunţă că şi-a făcut testul COVID-19 şi că a decis să se autoizoleze până la aflarea rezultatului.

UPDATE Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că rezultatul testului COVID-19 este negativ şi afirmă că va rămâne în izolare până vineri, când va repeta testul, transmite Agerpres.

"Rezultatul testului COVID făcut la cerere este negativ. Nu sunt încadrat în definiţia de caz, deci nu am obligaţii legale de izolare. Totuşi, pentru maxima protecţie a celor din jur voi mai rămâne în izolare până vineri, 9 octombrie, inclusiv, când voi şi repeta testul”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Luni dimineaţa, premierul Ludovic Orban a solicitat testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv.

Luni dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Ministerul Fondurilor Europene, Nicuşor Dan a declarat că se va testa în cursul zilei pentru a afla dacă este infectat sau nu cu noul coronavirus.

Știre inițială 

"Am făcut testul COVID-19 şi am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului. În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască şi militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii. Revin curând - cu veşti bune, sper", a scris el pe Facebook.

Edilul a luat această decizie după ce a aflat că a participat împreună cu premierul Ludovic Orban la o emisiune TV unde un jurnalist a fost confirmat cu Covid-19.

”Am fost într-o emisiune TV, miercuri, înainte ca domnia sa să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului, dar aseară am aflat informația și în cursul zilei de azi o să mă testez ca să fie lucrurile foatrte clare”,  a precizat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

Întrebat de ce participă la evenimente publice - spre deosebire de Orban, care s-a autoizolat, Nicușor Dan susține că nu a fost contact direct.

”Există niște normative care reglementează această chestiune. Nu sunt, conform definiției de caz, nu sunt contact direct, nu am această obligație legală.” - a spus primarul ales al Capitalei.

De asemenea, întrebat de jurnaliști când s-a văzut ultima dată, fizic, cu premierul Ludovic Orban, primarul a declarat: ”Aseară (duminică, n. red.) am fost într-un studio TV”.

Luni dimineaţa, premierul Ludovic Orban a solicitat testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO