Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Wrestling în centrul capitalei Mexicului. De ce s-au luptat zeci de tineri costumați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Timp de câteva ore, o piață din centrul capitalei mexicane s-a transformat într-o adevărată arenă de lupte libere.

Zeci de tineri mascați - și bărbați, și femei - și-au demonstrat abillitățile în fața sutelor de spectatori care îi încurajau sau îi criticau.

Evenimentul a fost organizat pentru a sărbători 50 de ani de metrou în Ciudad de Mexico și nimeni nu a fost rănit, pentru că luptele au fost regizate.

Mascați sau pictați, îmbrăcați în bluze sclipitoare și pantaloni mulați, luptătorii - așa numiții luchadores - s-au dat în spectacol pe ringul amenajat chiar în stradă, în fața uneia dintre cele mai vechi stații de metrou din capitala mexicană. Sute de localnici și turiști s-au adunat să-și încurajeze favoriții și să-i huiduiască pe rivalii lor.

Iliana So, LuchArte Founder: „Mexicanii se identifică ușor cu acea parte a culturii asociate wrestlingului. Cultura mexicană e foarte colorată și, dacă ne uităm la luptători, au costume colorate, măști... Pe lângă asta, atmosfera din ring e absolut mexicană.”

Citește și
Mexic
50 de cadavre au fost găsite într-o groapă în Mexic. Fenomenul grav din acea zonă

În Mexic, luptele libere au o tradiție de peste 150 de ani și sunt o adevărată distracție națională. Luptătorii sunt de-a dreptul venerați, iar meciurile de wrestling sunt pe locul doi în topul preferințelor mexicane, după cele de fotbal. Nu e de mirare că printre spectatori au fost și mulți copii.

Jose Carlos Ehlers, fost polițist: „Când eram copii, mama ne ducea (la meciuri, n.r.) de cel puțin trei ori pe săptămână, joia, vinerea și sâmbăta. Era un fan adevărat, are fotografii cu toți luptătorii, El Santo, Mil Mascaras".

La loc de cinste printre sutele de spectatori s-a aflat și o legendă a wrestlingului mexican. Tinieblas - Tenebre pe românește - are 80 de ani și încă poartă la toate evenimentele masca ce l-a făcut celebru în anii 70, chiar dacă s-a retras din lumea luptelor libere mexicane.

Tinieblas, fost wrestler mexican: „Luptele libere sunt un fel de terapie. În loc să strige la soție sau la soacră, (spectatorii, n.r.) ajung acasă relaxați pentru că au strigat deja la luptătorii din ring.”

Spectacolul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la inaugurarea metroului din Ciudad de Mexico.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult