Patru chelnerițe au fost împușcate în cap, într-un bar din Mexic. Care ar fi motivația crimei

Ultima actualizare: 18-12-2019 08:23
pistol gloante
iStock

Patru femei care erau chelneriţe într-un bar din oraşul mexican Ciudad Juarez au fost ucise marţi de indivizi necunoscuţi înarmaţi, a anunţat parchetul, conform AFP, transmite Agerpres.

Ciudad Juarez, situat în statul mexican Chihuahua, la frontiera cu SUA, este cunoscut din anii '90 pentru un val de violenţe care a făcut sute de morţi, printre care şi numeroase femei.

Conform parchetului regional, doi bărbaţi înarmaţi au intrat la primele ore ale dimineţii de marţi în barul Manantial şi fiecare a ucis două chelneriţe împuşcându-le în cap. Niciun client din bar nu a fost rănit.

Asasinii au fugit apoi "cu o maşină în care îi aşteptau şoferul şi un alt bărbat înarmat", a adăugat parchetul din Chihuahua.

Surse din cadrul parchetului spun că majoritatea asasinatelor asupra femeilor în Ciudad Juarez sunt legate de reglări de conturi între bande de crimă organizată şi că doar câteva sunt înregistrate drept cazuri de feminicid de către autorităţile judiciare.

În întreg Mexicul, 726 de cazuri de asasinate asupra femeilor comise între ianuarie şi septembrie în acest an sunt tratate de către anchetatori ca posibile dosare de feminicid. Peste 50.000 de plângeri pentru vătămări corporale au fost depuse de către femei în aceeaşi perioadă.

Conform cifrelor oficiale, valul de cazuri de feminicid din Mexic se soldează în medie cu zece asasinate asupra femeilor pe zi. Majoritatea acestor crime rămâne nepedepsite.

Extrem de numeroasele asasinate asupra femeilor din anii '90 la Ciudad Juarez au determinat Mexicul să recunoască oficial în 2007 conceptele de feminicid şi de violenţă de gen, care sunt în prezent acceptate de 15 ţări din America Latină.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO