Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viitura a lovit încă un oraș din Ungaria. Nivelul apei a ajuns la aproape 8 metri. Cum se prezintă situația în Budapesta

Your browser doesn't support HTML5 video.

Din cauza inundațiilor provocate de Dunăre, autoritățile din Budapesta încă sunt în alertă. Apele au început să se retragă, însă nu atât de rapid cum estimaseră oficialii.

De sâmbătă și până duminică, nivelul Dunării a scăzut doar cu 15-20 de centimetri. În unele localități digurile au cedat, iar echipajele de urgență au încercat să le refacă. Pentru că drumurile sunt acoperite de ape, un bărbat a fost transporta la spital cu un elicopter militar.

Dunărea a inundat mai multe localități din Ungaria. În Kisoroszi, un bărbat care avea nevoie de medic a fost transportat la spital cu un elicopter militar, pentru că accesul în zonă era aproape imposibil.

Probleme au fost și în orașul Pilismarot. O porțiune dintr-un dig făcut cu saci de nisip s-a prăbușit. Sacii au fost ridicați cu o macara, pentru că erau prea grei, apoi, cu ajutorul scafandrilor și al militarilor, au fost fixați înapoi în peretele digului.

În Budapesta, nivelul apei a scăzut cu aproape 20 de centimetri fața de sâmbătă, dar apa nu s-a retras suficient de mult, așa cum sperau autoritățile. Viitura a coborât la Sud de capitala Ungariei, în localitatea Peks, unde nivelul apei a ajuns la aproape 8 metri.

Citește și
inundații budapesta
„Apocalipsa” din Budapesta, departe de a se încheia. Autoritățile maghiare au apelat la ajutorul celor mai răi oameni

În zona podului cu lanțuri din Budapesta, Dunărea a crescut atât de mult încât a inundat o stație de tramvai. Scările de acces sunt acoperite cu apă, iar viitura a ajuns inclusiv pe șine. Polițiștii au blocat, deocamdată, circulația, care va fi redeschisă abia după ce apa se va retrage complet.

Femeie din Franța: "Prietenul meu mi-a spus că aici era o stradă, dar nu putem să vedem nimic. Este impresionantă priveliștea, dar și puțin tragică".

Bărbat: "Cred că mai durează o săptămână. Ei spuneau că în 5 zile totul se va termina. Bineînțeles, trebuie să curețe toată mizeria și gunoiul rămas. Dar, cel mai probabil în weekendul următorul totul o să fie în regulă".

Totuși, oamenii sunt mulțumiți de intervenția autorităților.

Bărbat: "În 2013, lumea, guvernul, toți au învățat. Acum au reușit să prevină foarte multe. În multe locuri deja erau pregătiți și au așteptat și știau la ce nivel va ajunge apa, deci s-au pregătit foarte bine".

În același timp, în zona Parlamentului au fost montate garduri de protecție pentru ca oamenii să nu se apropie de faleza inundată.

Viitura, spun autoritățile de la Budapesta, va ajunge marți în Serbia, iar spre finalul săptămânii în România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult