Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un zbor a fost anulat după ce un pasager s-a uitat pe geamul avionului și a văzut ceva năucitor | VIDEO

Un zbor al Virgin Atlantic cu destinația New York a fost anulat chiar înainte de decolare, săptămâna trecută, atunci când un pasager îngrijorat a spus că a observat că lipseau mai multe șuruburi de pe aripa avionului.  

Călătorul britanic Phil Hardy, în vârstă de 41 de ani, se afla la bordul zborului VS127 la Aeroportul Manchester din Marea Britanie pe 15 ianuarie, când a observat cele patru elemente lipsă în timpul unei informări de siguranță pentru pasageri și a decis să alerteze echipajul cabinei, scrie New York Post.

„Sunt un călător pașnic, dar partenera mea nu prea a apreciat informațiile pe care i le transmisesem și a început să intre în panică, iar eu încercam să-i liniștesc cât mai mult”, a spus Hardy agenției Kennedy News în legătură cu momentul în care a observat elementele lipsă.

„Am considerat că este mai bine să transmit asta unui însoțitor de zbor, în scop preventiv”.

Inginerii au fost imediat chemați să efectueze verificări de întreținere la aeronava Airbus A330 înainte de decolarea programată către Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York, conform unui reprezentant Virgin Atlantic. Imaginile filmate de Hardy arată unul dintre ingineri urcând pe aripa avionului și folosind un șurubelniță pentru a ajusta unele dintre elementele lipsă.

Citește și
ONU, Natiunile Unite
Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, în urma doborârii avionului rusesc în Belgorod

Hardy a afirmat că personalul companiei aeriene i-a asigurat în repetate rânduri că nu există probleme de siguranță cu aripa, dar frica sa s-a accentuat având în vedere incidentul recent în care o aeronavă Alaska Airlines a pierdut dopul ușii și o bucată din fuselaj s-a desprins în timpul zborului.

Atât Virgin, cât și Airbus au subliniat că nu a existat niciun impact asupra siguranței aeronavei săptămâna trecută, în ciuda elementelor lipsă. Reprezentantul Virgin a declarat că zborul a fost anulat pentru a „asigura timpul necesar pentru verificări de întreținere suplimentare preventive, permițând echipei noastre timpul maxim pentru a-și finaliza inspecțiile”.

„Ca măsură de precauție, aeronava a fost supusă unei verificări de întreținere suplimentare, iar elementele lipsă au fost înlocuite.” Pasagerii au fost reprogramați pe zboruri alternative către Marele Mar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult