Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tată și-a pierdut gemenii nou născuți într-un atac aerian israelian, în timp ce se ducea să obțină certificate de naștere

Un tată și-a pierdut gemenii în vârstă de doar patru zile, soția și soacra într-un raid aerian israelian, în timp ce se ducea să ia certificatele de naștere ale gemenilor.

Atenție, imaginile vă pot afecta emoțional!

Gemenii nou-născuți ai lui Mohammed Abu al Qumsan - un băiat, Asser, și o fată, Ayssel - s-au născut în weekend și aveau doar patru zile când au fost uciși în atacul asupra casei lor din apropierea orașului central Deir al-Balah, potrivit Daily Mail.

Soția sa, Joumana Arafa, farmacistă, a născut prin cezariană și a anunțat sosirea gemenilor pe Facebook. Ea și mama sa, soacra lui Abu al Qumsan, au murit, de asemenea în urma atacului aerian.

Marți, Abu al Qumsan a mers să-și înregistreze bebelușii, în timpul acesta, vecinii l-au sunat pentru a-i spune că locuința în care se adăpostise împreună cu familia sa a fost bombardată.

Citește și
fâșia gaza
SUA se aşteaptă ca discuţiile de pace să continue, considerând încă posibilă o încetare a focului

„Nu știu ce s-a întâmplat. Mi s-a spus că a fost un obuz care a lovit casa", a povestit bărbatul.

Câteva imagini l-au surprins pe tatăl îndurerat cum era consolat de localnici, în timp ce plângea și ținea în mâini certificatele de naștere ale gemenilor.

Abu al Qumsan și soția sa au ascultat ordinele de a evacua orașul Gaza în primele săptămâni ale războiului și au mers mai la sud, unde au căutat adăpost în centrul Gaza, conform instrucțiunilor armatei.

După mai bine de 10 luni de război cu Hamas, bombardamentele neîncetate ale Israelului asupra teritoriului izolat au distrus familii extinse.

Părinții au rămas fără copii, iar copiii fără părinți, frați sau surori. Iar unii dintre singurii supraviețuitori sunt atât de tineri încât nu-și vor aminti de cei pe care i-au pierdut.  

Serviciile de urgenţă, martori şi surse medicale au raportat din nou marţi lovituri aeriene israeliene şi tiruri de artilerie în diferite zone în Fâşia Gaza, dintre care unele s-au soldat cu morţi.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a dorit să facă declaraţii în legătură cu lovitura aeriană.

De la începutul războiului, în octombrie anul trecut, în Fâşia Gaza au fost ucişi 39.929 de palestinieni, majoritatea femei şi copii, potrivit bilanţului anunţat de Ministerul Sănătăţii din Gaza, teritoriu controlat de gruparea Hamas.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult