Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un stat european anti-NATO anunță că se pregătește de război: „Vom face ceea ce trebuie”

Liderul unui stat din Europa de Est, aliat al Rusiei, a anunțat că se află în pregătiri pentru război, doar că nu dorește ca acest scenariu să se întâmple.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a anunțat că țara sa se pregătește de război.

În timpul vizitei sale în orașul de frontieră Grodno, Lukașenko, principalul aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a subliniat că Belarusul se pregătește de război, dar, cu toate acestea, el nu dorește să poarte niciun conflict armat.

"Nu credeți pe nimeni care spune că vrem să luptăm. Ne pregătim pentru război. Vorbesc sincer despre asta. 'Dacă vreți pace, pregătiți-vă pentru război', nu sunt cuvintele mele. Dar este foarte bine spus", a avertizat liderul de la Minsk, potrivit Ukrainska Pravda.

Lukașenko: „Nu avem nevoie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva”

Astfel, Lukașenko a transmis că Belarusul efectuează demersurile necesare pentru un eventual conflict, care includ pregătirea unităților relevante și furnizarea de diferite tipuri de arme și echipamente pentru armată.

Citește și
aleksandr lukasenko
Lukașenko a pus ochii pe un teritoriu NATO și se pregătește să îl atace: „Ei trăncănesc mereu”

"Dacă cineva de acolo [țări neprietenoase - site-ul lui Lukașenko] ne critică, să știți că facem ceea ce trebuie. Dacă încep să ne laude, atunci este o mare problemă", a declarat autoproclamatul președinte belarus.

Mai mult, Lukașenko a adăugat că Belarus nu amenință pe nimeni: "Nu avem nevoie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva. Cu voia lui Dumnezeu, ne vom cultiva cu succes propriul nostru pământ".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult