Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un moldovean s-a dat mort în SUA, pentru ca soția sa să primească 2 milioane de dolari

Un bărbat din Republica Moldova și-a înscenat moartea, în Statele Unite, pentru ca soția sa să încaseze două milioane de euro din polița lui de asigurare a vieții.

 

Potrivit procurorilor americani, Igor Vorotinov, în vârstă de 54 de ani, a obținut o poliță de asigurare de viață de 2 milioane de dolari în 2010, astfel că a trecut-o pe prima sa soție, Irina, ca beneficiar pincipal. În 1 octombrie 2011, poliția din Republica Moldova a primit un apel telefonic prin care era informată despre cadavru. Lucrurile găsite la fața locului – pașaport, carduri de hotel și numere de telefon de contact - l-au identificat pe cel decedat drept Igor Vorotinov, informează ZiarulNațional.md.

Femeia a venit în Statele Unite și a confirmat că victima este soțul ei. Astfel, Irina a obținut un certificat de deces, a incinerat caavrul și a organizat o înmormântare la cimitirul Lakewood din Minneapolis. După aceea, a prezentat certificatul de deces autorităților pentru a încasa cele 2 milioane de dolari. În 23 martie 2012 a devenit milionară.

După aceea, a transferat 1,5milioane de dolari pe un cont deschis pe numele fiului său Alkon Vorotinov. În 27 noiembrie 2013, Akon a fost oprit de vameșii din Detroit când se întorcea din Republica Moldova și i-au confiscat computerul, pe care au găsit fotografii din primăvara lui 2013, în care tatăl său apărea în viață.

Citește și
Arestati
Doi tineri au înscenat un jaf, ca să fure 12.000 de lei dintr-o sală de jocuri din Cluj

Astfel, în 15 noiembrie 2016, Irina Vorotinov a fost condamnată la 37 de luni de închisoare. Și fiul ei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În 14 noiembrie 2018, bărbatul a fost arestat în Republica Moldova și extrădat imediat în SUA, unde riscă mulți ani după gratii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult