Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un deputat a fost amendat cu 35.000 de euro pentru un cuvânt rostit în Parlamentul Ungariei. Cum i-a zis lui Viktor Orban

Un deputat al opoziției maghiare a fost amendat cu 35.000 de euro după ce l-a făcut ”trădător” pe premierul Viktor Orban de la tribuna parlamentului. Politicianul spune că va contesta sancțiunea și ”va duce cazul până la Strasbourg”.  

Deputatul maghiar Ferenc Gyurcsany, președintele Coaliției Democrate (CD), a fost amendat cu peste 14 milioane de forinți (35.000 de euro) de către președintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, a transmis partidul de opoziție, citat de Hirado.

Gyurcsany a fost amendat de reprezentantul puterii după a declarat în plenul parlamentului maghiar că ”Ungaria are astăzi un guvern trădător şi un prim-ministru trădător”. Deputatul opoziției a fost imediat oprit de președintele parlamentului, despre care CD susține acum că ”se comportă ca cel mai rău secretar de partid”.

Opinie ”exprimată cu moderație”, dar amendată cu 14 milioane de forinți

Politicianul amendat consideră că președintele parlamentului ”a abuzat de puterile sale de preşedinte prin limitarea libertăţii de exprimare a deputaţilor”.

„Nu este în regulă să insulţi pe cineva în calitatea sa umană. Nu este în regulă să instigi împotriva ordinii constituţionale. Dar aici nici nu este vorba de aşa ceva. A fost doar o opinie foarte calmă, exprimată cu moderaţie. Potrivit domnului Kövér, aceasta costă 14 milioane de forinți”, a mai spus Ferenc Gyurcsany. Liderul CD a promis că „va duce cazul până la Strasbourg”.

Citește și
Ursula von der Leyen Viktor Orban
Von der Leyen, avertisment pentru Viktor Orban în PE: Politicile Ungariei faţă de Rusia şi China, un risc pentru securitate

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult