Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bloc cu cinci etaje s-a prăbușit în Istanbul. Cel puțin un mort și opt răniți | VIDEO

În Istanbul, o clădire de apartamente s-a prăbușit, duminică, provocând moartea unei persoane și rănirea altor opt, au anunțat autoritățile.

Incidentul a reînnoit temerile legate de rezistența clădirilor într-un oraș predispus la cutremure.

Imaginile televizate au arătat pompieri care mutau cu mâna molozul din clădirea de cinci etaje prăbușită în Kucukcekmece, în partea europeană a orașului. Șapte persoane au fost scoase inițial dintre dărâmături, dintre care două au fost grav rănite, a declarat guvernatorul Istanbulului, Davut Gul.

Etaje suplimentare construite ilegal

Apoi, biroul său a declarat ulterior că încă o persoană rănită a fost salvată și un cadavru a fost recuperat, notează ABC News.

Autoritățile au precizat că structura care s-a prăbușit era veche de 36 de ani. Cauza nu a fost imediat clară, dar nu a existat niciun semn de explozie sau activitate seismică. Doar ultimele două etaje erau folosite ca locuințe, restul clădirii fiind ocupat de întreprinderi.

Citește și
restaurant prabusit mallorca
Cel puțin 4 morți și 27 de răniți, într-un restaurant din Spania. Primul etaj s-a prăbușit peste oamenii care dansau. VIDEO

Ministrul Urbanismului, Mehmet Ozhaseki, a postat pe platforma de socializare X că apartamentele au fost construite fără a respecta standardele, iar ulterior au fost adăugate ilegal etaje suplimentare.

Între timp, ministrul de Interne Ali Yerlikaya a declarat că două persoane - proprietarul clădirii și proprietarul unui restaurant de la parter - au fost reținute.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult