Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina anunță că a lovit una dintre cele mai vechi nave ale flotei ruse din Marea Neagră. Vasul a fost cuprins de flăcări

Ucraina a anunțat duminică, 21 aprilie, că marina sa a lovit în peninsula anexată Crimeea o navă de salvare aparținând flotei ruse din Marea Neagră, informează agenția France Presse, citată The Moscow Times.

Kievul nu a precizat unde a avut loc atacul, dar imaginile de pe rețelele de socializare, care ar fi fost filmate în portul Sevastopol din Crimeea, arată o navă în flăcări.

"Astăzi, Marina ucraineană a lovit nava de salvare rusă Kommuna în Crimeea ocupată temporar", a afirmat Ministerul ucrainean al Apărării, într-un comunicat.

Marina rusă folosea nava Kommuna pentru lucrări de mare adâncime – inclusiv pentru ridicarea submarinelor și a încărcăturilor scufundate – și era una dintre cele mai vechi aflate în serviciu, a precizat ministerul ucrainean. Nava a fost construită în 1912 și a fost lansată la apă în anul următor. În 1915, ea a intrat în dotarea marinei ruse.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmitro Pletenciuk, a declarat că pagubele provocate de atac sunt neclare, dar că nava "nu mai este capabilă să își îndeplinească sarcinile".

Citește și
maria zaharova
Zaharova: Scufundarea SUA într-un război hibrid cu Rusia prin intermediul Ucrainei se va termina cu o umilinţă ca în Vietnam

"Acest lucru va continua să se întâmple până când rușii vor rămâne fără nave sau vor părăsi Crimeea", a amenințat Pletenciuk.

Guvernatorul instalat de ruși la conducerea Sevastopolului, Mihail Razvozhayev, a declarat anterior că armata Moscovei a "respins un atac cu o rachetă antinavă" asupra unui vas din port.

Acesta nu a precizat ce navă a fost atacată, dar a spus că "fragmentele căzute au provocat un mic incendiu, care a fost stins cu promptitudine".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult