Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump, propus drept candidat la Nobelul pentru Pace. Cine a făcut anunțul

Your browser doesn't support HTML5 video.

În stilul caracteristic, Donald Trump nu s-a putut abține să se laude că premierul Japoniei l-a propus drept candidat la premiul Nobel pentru pace.

Însă a urmat un potop de ironii cu efect de duș rece, după dezvăluirile potrivit cărora nominalizarea a fost făcută în urma unei solicitări din partea Casei Albe.

Vă amintiţi momentul antologic când şeful guvernului nipon a răsuflat uşurat când Donald Trump i-a eliberat mâna după o strânsoare de 19 secunde? Ei bine, acum Shinzo Abe este cel care îi face pe alţii să-şi dea ochii peste cap. Şi asta, după ce Trump a comis indiscreţia de a povesti despre scrisoarea trimisă de premierul nipon comitetului Nobel din Norvegia.

Donald Trump: A trimis o scrisoare celor care decernează niște chestii numite premii Nobel. Este o minunată scrisoare de 5 pagini.

Întrebarea este, însă, cât de ... "minunată" este scrisoarea, dacă a fost, de fapt, o comandă de la "beneficiar"?

Citește și
Donald Trump
16 state americane, în frunte cu California, au dat în judecată administrația Trump

Potrivit unuia dintre cele mai importante ziare japoneze, nominalizarea a fost făcută ... la cererea Washingtonului.

Shinzo Abe: Nu spun că n-am făcut asta.

Prin aceasta eschivă, Abe se supune politicii membrilor comitetului Nobel, care confirmă listele de nominalziati abia după 50 de ani.

"Lui Abe i se cuvine un Nobel special pentru linguşitori", a sunat unul dintre comentariile tăioase ale cârcotaşilor. "N-au zis Nobel, ci "NO BAIL!, adică nici pomeneală de eliberare pe cauţiune pentru Trump" - lămureşte un alt internaut misterul, printr-un savuros joc de cuvinte.

Simpatizanţii lui Trump sunt convinşi de mult ca preşedintele ar merita un Nobel care să-i răsplătească eforturile pentru reconcilierea celor două Corei. E drept că n-ar fi prima decizie controversată a comitetului care decernează Nobelul pentru pace. Laureat el însuşi, după numai câteva luni din primul mandat, democratul Barack Obama vorbeşte cu onestitate despre acesata decizie stranie.

Barack Obama: Am primit premiul Nobel. Reporter: Serios? Pentru ce vi l-au dat? Barack Obama: Să fiu sincer, nici acum nu ştiu.

În schimb, Donald Trump crede în mod evident că este pur şi simplu sortit Nobelului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult