Trump, despre întâlnirea cu Kim Jong: "Nu mă grăbesc în mod deosebit”


Ultimul update: Miercuri 20 Februarie 2019 09:26
Data publicarii: Miercuri 20 Februarie 2019 07:02
Categorie: Stiri externe
Donald Trump, Kim Jong Un

Donald Trump, şi-a exprimat marţi speranţa că următorul său summit cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, va permite progrese semnificative, dar a insistat asupra faptului că, în opinia sa, nu există nicio urgenţă, relatează AFP.

"Atât timp cât nu sunt teste (balistice sau nucleare), nu mă grăbesc", a declarat preşedintele Statelor Unite cu mai puţin de zece zile înainte de summitul său prevăzut la Hanoi, în Vietnam. "Dacă sunt teste, atunci este o altă poveste", a adăugat el.

"Nu mă grăbesc în mod deosebit, sancţiunile există", a insistat liderul de la Casa Albă, reafirmând că obiectivul final îl reprezintă denuclearizarea Coreii de Nord.

"Sper că se vor întâmpla lucruri foarte pozitive", a adăugat el, reamintind că acest al doilea summit este prevăzut la 27 şi 28 februarie.

La finalul primei lor întâlniri, în iunie, la Singapore, Donald Trump şi Kim Jong Un au semnat o declaraţie vagă în favoarea "denuclearizării Peninsulei Coreene". Ulterior, nu s-a înregistrat niciun progres notabil, cele două părţi având interpretări diferite ale acestui angajament.

Donald Trump, care a discutat marţi la telefon cu cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, a precizat că miercuri va avea o convorbire cu premierul japonez, Shinzo Abe.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

16 state americane, în frunte cu California, au dat în judecată administrația Trump
Donald Trump a avertizat dur armata Venezuelei. ”Veţi pierde totul
Donald Trump a avertizat dur armata Venezuelei. ”Veţi pierde totul
VIDEO PROTVPLUS.RO