Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei copii au fost salvați de sub dărâmături la 52 de ore după cutremurele care au lovit sudul Turciei

În Turcia se duce o luptă contra cronometru pentru salvarea celor ale căror inimi încă mai bat printre ruinele clădirilor prăbușite din cauza cutremurelor de luni.

Trei copii au fost salvați de sub dărâmături miercuri, la 52 de ore după ce două cutremure puternice au lovit Turcia, informează aa.com.tr.

Autoritățile turce au anunțat că un băiat și o fată, Eymen și Esra, au fost scoși de sub dărâmături în districtul Kirkhan din Hatay.

De asemenea, a mai fost salvat un băiat care se numește Yigit Cakmak.

Peste 8.500 de oameni au murit în Turcia

Cel puțin 8.574 de persoane au murit și alte 49.133 au fost rănite după două cutremure puternice care au zguduit luni sudul Turciei, a declarat, miercuri, președintele Recep Tayyip Erdogan.

Mai multe țări din regiune, inclusiv Siria și Libanul, au resimțit cutremurele puternice care au lovit Turcia în mai puțin de 10 ore.

Citește și
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă: Două avioane ale MApN şi unul NATO transportă în Turcia a doua echipă de salvare şi echipamente - VIDEO

Peste 96.670 de persoane desfășoară în prezent operațiuni de salvare pe teritoriul Turciei, potrivit AFAD (Autoritatea pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență).

Amintim că luni dimineață, când cei mai mulți oameni încă dormeau, un cutremur extrem de puternic, de 7,8 grade pe scara Richter, a zguduit sudul Turciei. Cu epicentrul în provincia Kahramanmaraş, seismul a afectat grav și țara vecină Siria. Au urmat zeci de replici și apoi un alt seism de 7,5 grade, dar replicile nu s-au oprit, urmând alte zeci. Marți, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență pentru trei luni în zece orașe din țară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult