Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șocul trăit de un cuplu când a aflat ce era, de fapt, ornamentul din grădină, pe care îl păstraseră timp de zeci de ani

Un cuplu din Marea Britanie a avut parte de o surpriză șocantă când un ornament de grădină, pe care îl păstraseră cu drag în curtea lor timp de zeci de ani, s-a dovedit a fi o bombă vie.    

Sian și Jeffrey Edwards din Milford Haven, din Țara Galilor, au fost informați de un ofițer de poliție că vechiul obuz pe care îl considerau inofensiv era, de fapt, un dispozitiv exploziv activ datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea, scrie Business Insider.

Cuplul credea inițial că obiectul era doar o bombă dezactivată, fără nicio încărcătură, și îl folosea ca o decorațiune de grădină. Cu toate acestea, perspectiva lor asupra ornamentului s-a schimbat radical atunci când un ofițer de poliție a alertat Ministerul Apărării, iar o echipă de geniști a confirmat pericolul.

Ministerul Apărării a confirmat că „ornamentul” era de fapt un proiectil naval care cântărea aproximativ 30 de kilograme, care a fost îndepărtat și ulterior detonat într-o carieră dezafectată cu cinci tone de nisip pentru a asigura o detonare sigură.

În ciuda incertitudinii și a posibilității de evacuare a întregii străzi, cuplul a decis să rămână în casa lor.

Citește și
colesterol
Colesterolul oxidat, un fel de bombă atomică. Ce recomandă medicii

Jeffrey Edwards, în vârstă de 77 de ani, care a trăit pe această stradă din copilărie, a povestit că atunci când a trebuit să se despartă de „ornament”, a fost ca și cum ar fi spus adio unui „prieten vechi”.

El a împărtășit istoria obuzului, care a fost inițial descoperit de familia Morris cu peste un secol în urmă.

Potrivit lui Edwards, obuzul a fost găsit de Pop Morris, un curier local, în timpul unei călătorii în care navele de război ale Marinei Regale se antrenau într-un golf din apropiere.

Familia Morris l-a transportat acasă în căruța trasă de cai, iar ulterior, familia Edwards a cumpărat casa.

Ornamentul, încastrat în beton și vopsit în roșu pentru a se integra în peisaj, a fost parte a curții lor din 1982.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult