Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini înainte și după erupția vulcanică urmată de tsunami din Tonga. GALERIE FOTO

Au apărut imagini dramatice cu ceea ce a rămas în urma erupției vulcanice urmată de tsunami, din Tonga.

Acum, un starat gros de cenușă acoperă comunități întregi în urma a ceea ce experții consideră a fi cea mai mare erupție vulcanică din lume din ultimii 30 de ani.

Fotografii aeriene publicate de Forțele de Apărare din Noua Zeelandă din insulele centrale Ha'apai din Tonga arată copaci, case și câmpuri acoperite cu cenușă gri, conform CNN.

Imaginile din satelit arată o scenă similară în districtul Kolofo'ou al capitalei, pe insula principală. Aici, copacii și casele sunt acoperite complet de resturi vulcanice, iar unele clădiri par să se fi prăbușit. 

Toate locuinţele de pe insula Mango au fost distruse, doar două locuinţe au rezistat pe Fonoifua în urma dezastrului, iar pe insula Namuka au fost înregistrate pagube extinse.

Citește și
tsunami
UPDATE. Momentul în care Tonga este lovită de tsunami după erupția unui vulcan subacvatic

Guvernul din Tonga, care a spus că ceea ce s-a întâmplat este un dezastru fără ăprecedent, conform The Sun, a confirmat trei decese, în urma evenimentului din weekend. Noua Zeelandă şi Australia au mobilizat avioane militare de transport C-130, pregătite să decoleze cu ajutoare spre Tonga.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult