Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sentință nemaiîntâlnită. Ce pedeapsă a primit constructorul unui bloc de 14 etaje prăbușit la cutremurul din Turcia

Constructorul blocului de 14 etaje prăbușit la Adana în timpul catastrofalului cutremur care a lovit Turcia în februarie 2023 a fost condamnat la 865 de ani de închisoare. 96 de oameni au murit în imobilul prăbușit.

Un tribunal din Turcia a condamnat vineri un constructor la 865 de ani de închisoare pentru construcția proastă a unui bloc de apartamente cu 14 etaje, care s-a prăbușit în timpul cutremurului catastrofal din Turcia, ucigând 96 de persoane, scrie Arab News.

Hasan Alpargun a fost condamnat pentru că „a provocat moartea și rănirea mai multor persoane cu posibile intenții”, au spus oficialii instanței.

Clădirea cu 14 etaje din orașul Adana din sudul Turciei a fost distrusă de un cutremur masiv de 7,8 grade în februarie 2023, care a ucis peste 53.500 de oameni în Turcia și aproape 6.000 în Siria. Doar unul dintre locuitorii clădirii a supraviețuit.

Blocul a fost construit în 1975. Prăbușirea lui a trezit imediat suspiciuni, deoarece Adana, deși la mai puțin de 200 km de epicentrul cutremurului, a fost în mare parte ferită de cutremurele violente.

Citește și
cutremur turcia
VIDEO. Panică în Turcia, după un cutremur cu magnitudinea 5,2. De frică, unii oameni au sărit pe geam
Peste 260 de persoane implicate în construcția clădirilor prăbușite au fost arestate

Alpargun a fugit în nordul Ciprului în ziua cutremurului, dar s-a predat poliției o săptămână mai târziu.

În timpul procesului, experții au subliniat deficiențe grave în construcția stâlpilor de susținere a clădirii, precum și calitatea betonului utilizat.

Apărarea lui Alpargun a fost că tot ce a ținut de construcția blocului a fost aprobat de autoritățile competente.

Peste 260 de persoane implicate în construcția clădirilor care s-au prăbușit în timpul cutremurului au fost arestate, unele în timp ce încercau să fugă din țară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult