Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scholz: „Rusia trebuie să pună capăt războiului cu Ucraina pentru a preveni amplasarea rachetelor americane în Germania”

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că, pentru a preveni amplasarea de rachetelor americane cu rază lungă de acțiune în Germania, Rusia trebuie mai întâi să înceteze războiul împotriva Ucrainei.

El și-a exprimat, de asemenea, regretul că Rusia nu respectă acordurile privind controlul armelor.

„Primul lucru pe care Rusia ar trebui să-l facă (pentru a împiedica Germania să găzduiască arme americane - n.r.) este să pună capăt oribilului său război agresiv împotriva Ucrainei și să renunțe la încercarea de a cuceri o țară întreagă”, a spus cancelarul german.

Scholz a declarat că desfășurarea de rachete americane pe teritoriul Germaniei ar servi ca un factor de descurajare, asigurându-se că Germania nu se va confrunta cu un atac.

Relațiile cu Rusia, pe muchie de cuțit

De asemenea, el a respins îngrijorările conform cărora desfășurarea planificată a sistemelor de rachete americane ar putea duce la escaladarea relațiilor cu Rusia, potrivit Ukraiska Pravda.

Citește și
Scholz şi Zelenski
Preşedintele Zelenski a sosit la Berlin. Ce va discuta cu Olaf Scholz

Scholz consideră că Germania „are nevoie de forțe și capacități de descurajare în plus față de ceea ce avem deja, cum ar fi rachetele de croazieră și armele convenționale cu rază lungă de acțiune”.

În plus, cancelarul a menționat că nu poate decât să își exprime regretul „în numele NATO” cu privire la „disprețul masiv al Rusiei față de toate acordurile de control al armelor din ultimele decenii”.

„Ne-am dori cu toții să trăim într-o lume în care controlul armelor să fie din nou semnificativ. Dar, în acest moment, este vorba despre asigurarea securității noastre prin descurajarea necesară pentru a preveni războiul”, a subliniat Olaf Scholz.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult